nlc.hu
Életmód

Július elsejétől jöhetnek az újabb enyhítések

Július elsejétől jönnek a további enyhítések, a maszkhasználatot is felülvizsgálják

Június végéig minden járványügyi korlátozást meg fognak vizsgálni, köztük a maszkhasználatot is, és kiderül, születhetnek-e további enyhítések. Most főképp a gyerekek táboroztatásával kapcsolatos enyhítésekről döntöttek.

Újra ülésezett a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs, és az ülés eredményéről a törzs vezetője, Novák Katalin számolt be. Enyhítésekről döntöttek – írja a Telex.

Novák Katalin a sajtótájékoztatón

Novák Katalin a sajtótájékoztatón

  • Az iskolákba mostantól bemehetnek a szülők maszk nélkül is, bár egy-egy intézmény saját hatáskörében eltérhet ettől.
  • A köznevelési intézmények egész nyáron szervezhetnek táborokat. Korábban ez csak augusztus 23-ig volt engedélyezett.
  • Elindultak az Erzsébet-táborok és a napközis táborok, idén nagyjából 150 ezer táborozót várnak az Erzsébet-táborokban.
  • Június végéig meghosszabbítják a felügyelet biztosítását a köznevelési intézményekben. Ezt a lehetőséget naponta 15-17 ezren veszik igénybe.
  • Júliustól további enyhítések várhatók, addig megvizsgálnak minden járványügyi korlátozást, köztük a maszkhasználatot is, és lehetőség esetén enyhíteni fognak.

A sajtótájékoztatón beszélt Schanda Tamás, az ITM államtitkára is, aki elmondta, hogy megvizsgálják annak a lehetőségét, hogy a diplomázó diákok a tavalyi évhez hasonlóan idén is könnyítésben részesüljenek a nyelvvizsgát illetően. Legutóbb két hete számolhattunk be enyhítésekről.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top