nlc.hu
Életmód

76 kilót fogyott a 22 éves fiú

76 kilós fogyása után a szüzességét is elvesztette a 22 éves fiú

19 éves korában közel 200 kilót nyomott Omar Thaler, ekkor határozta el, hogy változtat az életmódján.

A 22 éves, kanadai Omar Thaler gyerekkora óta komfortevő volt, aminek következtében súlyosan elhízott. „Az étel volt a megküzdési mechanizmusom. Tizenéves lettem, de a súlyom és a megjelenésem miatt kívülállónak éreztem magam. Az önértékelésem nagyon alacsony volt, és ez tükröződött abban, ahogyan viselkedtem, és amilyen rossz döntéseket hoztam akkoriban” – mesélte erről.

A fiú 19 éves korára közel 200 kilót nyomott és 5XL-es méretű ruhákat hordott. 2018 tavaszán azonban elhatározta, hogy változtat az életén. Száműzte az étrendjéből az egészségtelen ételeket, ehelyett magas fehérje- és rosttartalmú étrendet kezdett követni, a napi kalóriabevitelét pedig 6000-ről 3000-re csökkentette és súlyzós edzésekre kezdett járni. Az életmódváltásnak köszönhetően másfél év alatt 76 kilótól sikerült megszabadulnia. Továbbra is egészséges diétán van és hetente négy alkalommal jár edzeni. 

Omar Thaher

Omar Thaher a fogyás előtt és után (Fotó: Profimedia)

Új külsejének köszönhetően az élet minden területén magabiztosabb lett. „A fogyás nagyon jót tett. Nem kell aggódnom olyan dolgok miatt, mint például hogy nem kapok levegőt lépcsőzés közben, vagy hogy összetörik-e alattam a szék, amibe készülök leülni.” 

Mindemellett végre a lányoknál is sikere van. „Nem vagyok többé szűz, ami klassz. Úgy gondolom, hogy a túlsúlyos srácok is biztosan lehetnek vonzók, de tagadhatatlan, hogy külső a nők számára kulcsfontosságú, ezért a fogyásom mindenképp megkönnyítette a dolgomat.”

A fogyás miatt megereszkedett bőre ugyan a mai napig is gondokat okoz számára az öltözködésben, illetve az edzések során is, ezért most arra gyűjt, hogy sebészi úton távolíttathassa el azt.

Omar szeretne másokat is inspirálni, ezért indított egy weboldalt, ahol tanácsokat ad az érdeklődőknek a helyes táplálkozáshoz, illetve a testmozgáshoz. Mindenki, aki hasonló helyzetben van, mint amilyenben ő volt, arra biztat, hogy vágjon bele az életmódváltásba, legalább apró lépésekkel.

„Csak kezdd el! Még ha nem is tudod, mi lenne számodra a megfelelő edzésforma vagy diéta, akkor is tehetsz valamit, hogy jobb irányba fordítsd az életed. Ez akár annyi is lehet, hogy kevesebb szánsavas üdítőt iszol, vagy beiktatsz egy reggeli sétát a napirendedbe. Bármi lehet, ami a javadra válik.”

via

Még több nagy fogyás

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top