nlc.hu
Életmód

Val című film

40 éve filmezi magát Val Kilmer, Cannes-ban debütált a vágott verzió

Val Kilmer nehézségeit, például torokrákját sem titkolta el a filmben.

A most zajló cannes-i filmfesztivál bemutató közül az egyik legérdekesebb projekt kétségkívül a Val című film, pedig az alaphelyzet nem túl bonyolult: Val Kilmer valamikor a ’80-as években vett egy kamerát, és elkezdte felvenni, amik történnek vele – írja a 24.hu.

Bemutatták a filmet Val Kilmer életéről

Fotó: EuropaNewswire/Gado/Getty Images)

A színész felvette a hollywoodi színészmindennapokat meghallgatásokkal, forgatásokkal, híres barátokkal, utazásokkal, partikkal, a hírnév fényes ás árnyas oldalaival. Mivel Kilmer elég komoly címekben fordult meg, óriási színészekről vannak exkluzív felvételei, ráadásul, mivel nem egy tévéstáb, hanem egy kollégájuk filmezte őket, a színészek sem alakoskodtak a kamera előtt.

Mindemellett Val Kilmer a saját nehézségeit sem titkolta el, felvette azt is, amikor néhány éve torokrákkal diagnosztizálták, és a betegségének lefolyását és azon szövődményét is, hogy még ma sem képes beszélni, csak gép segítségével.

Ez a kis hobbi több mint nyolcszáz órányi felvételt eredményezett Kilmernek, amit egy forgatás során megismert, barátjává lett kollégája, Leo Scott digitalizált be, ő lett az anyagokból vágott, mostanra elkészült dokumentumfilm egyik rendezője is, (a másik Ting Poo). A Val című doku narrációját a színész fia, Jack Kilmer mondta fel, hiszen apja erre most nem lett volna képes. A Val a cannes-i filmfesztiválon debütált néhány nappal ezelőtt, a széles közönség pedig július 23-tól láthatja online, az Amazon Prime-on – írja a lap.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top