nlc.hu
Életmód

Nutellás-fahéjas tekercs recept

Ez a nutellás-fahéjas tekercs most a legmenőbb édesség a TikTokon

Egyszerűen elkészíthető, és állítólag nagyon finom a nutellás-fahéjas tekercs.
Nutellás-fahéjas tekercs recept

Meghódította a TikTokot a nutellás-fahéjas tekercsek néven futó új édesség. Az otthon is elkészíthető nutellás finomság először a @lilac.bakery oldalán tűnt fel, és mostanáig csaknem 4 milliószor látták a videót.

Nincs szükség sok hozzávalóra: szeletelt kenyér, nutella, tojás, tej, cukor, vaníliakivonat, fahéj és vaj – ez legyen otthon, ha belekezdünk a receptbe

Összerakni sem egy nagy ördöngösség. Vágjuk le a szeletelt kenyér héját, majd egy sodrófával nyújtsuk ki. Kenjünk rá nutellát, és tekerjük fel a szeleteket.

Keverjünk össze egy tojást, egy fél bögre tejet, két evőkanál cukrot és egy kevés vaníliakivonatot egy tálban. A tekercseket mártsuk bele a keverékbe, utána pedig forgassuk meg őket a cukros-fahéjas keverékben. Olvasszunk vajat egy serpenyőben, majd süssük aranybarnára a tekercseket, és készen is vagyunk.

A videó alapján elég jól néz ki az édesség, és a nutella-fahéj kombóval sem nagyon lehet mellélőni. Nem csoda, ha a kommentelők imádták a receptet, volt, aki szerint ez a legjobb reggeli desszert, amit valaha evett.

Még több nutellás finomság:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top