nlc.hu
Életmód

Erőemelő szupernagyi

78 évesen indul első erőemelő versenyén a szupernagyi

Ahol még a saját testsúlyának a tömegét is felhúzhatja.

Linda Patterson 78 éves, és éppen az első erőemelő versenyére készül. Tessék? Igen, kedves olvasóink, mi is ezt a kérdést tettük fel először a hír hallatán, de abszolút jól olvasták: Linda tényleg az első erőemelő versenyére készül.

Az albuquerque-i asszony négy évvel ezelőtt kezdett el edzeni, és edzője, Derrick Williams szerint gyorsan fejlődött, ma pedig már annyira megerősödött, hogy képes közel a saját testsúlyát is megemelni, miközben amikor az első edzések idején egy baleset miatt nagyon le volt gyengülve, és mozdulni alig bírt. 

Lindának ugyanis volt egy súlyos autóbalesete. A hátát szinte képtelen volt kinyújtani, a térde is rémes állapotban volt. Elmondása szerint azért kellett edzeni, mert szeretett volna aktívan részt venni két lányunokája életében. “15 percet ültem az autómban a terem előtt, mielőtt először betettem volna a lábam – meséli Linda. – Féltem, de most már nagyon jól érzem magam itt.”

Noha eleinte csak fitté akart válni, Linda céljai megváltoztak, amikor az edzőjét megnézte egy helyi súlyemelő versenyen. A verseny lenyűgözte, és úgy döntött, hogy ő is akar majd indulni egyen. Edzések sora következett, most pedig ott áll a dolog, hogy július 17-én elindul élete első megmérettetésén. “Remélem, inspirálok majd másokat is, hogy kimozduljanak, és kezdjenek el mozogni” – zárta le mondandóját. 

(FOXnews)

Szupernagyik: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top