nlc.hu
Életmód

Sajtos makaróni ízű fagyit mutattak be

Amerika kedvenc vigaszkosztjából készült fura ízű fagyi

A bizarr ötlet ellenére hatalmas sikere van.

Az amerikai filmek, sorozatok rajongói jól tudják, hogy a tengerentúlon a családok egy részének a kedvenc étele, az angolul comfort foodnak nevezett, magyarul kissé esetlenül hangzó kifejezéssel vigaszkoszt, a sajtos makaróni, azaz a Mac ‘n’ Cheese

Ezt a fogást változtatta fagylalttá az USA harmadik legnagyobb élelmiszeripari cége, a Kraft Heinz Company, amely hat éve vásárolta fel a cégnév második tagját, a Heinz vállalatot, amely főleg különféle szószairól és mártásairól ismert. 

A nagyvállalat a brooklyni Van Leeuwen fagyikészítő céggel lépett most együttműködésre, ők álmodták meg ugyanis a sajtos makaróni fagylalt receptjét, amelyet limitált kiadásként kínálnak a gasztronómiai furcsaságokra nyitott vásárlóknak – írja a UPI.com.

„Nagy rajongói vagyunk a Van Leeuwen fagylaltjainak, ezért tudtuk, hogy ők lesznek az ideális partnereink ennek a fagyinak az előállítása során – írta közleményében Emily Violett, a Kraft Heinz egyik márkamenedzsere. – Nem csak finom, de kiváló minőségű hozzávalókkal, mesterséges aromák, tartósítószerek és színezőanyagok nélkül készült.”

Sajtos makaróni ízű fagyit dobtak piacra

A sajtos makaróni, azaz a Mac ‘n’ Cheese sok amerikai kedvence (Fotó: Getty Images)

A Van Leeuwen Instagram-oldalára tegnap kikerült poszt tanúsága szerint a sajtos makaróni ízű fagylalt óriási sikert aratott az amerikaiak körében, olyannyira, hogy a limitált széria dobozait pillanatok alatt el is kapkodták. Arról egyelőre nincs hír, hogy a nagy sikerre való tekintettel várható-e újabb kiadás a makarónifagyiból, de nem kizárt, hogy ezek után további amerikai klasszikusokból, például a húsgombócos spagettiből is készül majd fagylaltverzió.

Még több fagyi az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top