nlc.hu
Életmód

Koronavírus a szennyvízben a 30. héten

Ezeken a településeken nőtt a koronavírus koncentrációja

A legtöbb helyszínen viszont alacsony maradt a szennyvízből kimutatható vírusmennyiség.

A 30. héten Kaposváron és Tatabányán emelkedett a koronavírus koncentrációja a szennyvízben, míg a legtöbb településen még alacsony kategóriába esik a kimutatható vírusmennyiség, közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Az előző héten kicsit komorabb adatokkal jelentkezett az NKK, a 29. héten ugyanis hét településen is emelkedés volt tapasztalható. Rusvai Miklós virológus szerint augusztusban már a fokozatos esetszám-növekedés lesz tapasztalható, és nagy valószínűséggel már szeptemberben elkezdődik a nagyobb mértékű emelkedés.

koronavírus

Forrás: NNK

Ami az elmúlt napok adatait illeti, a kormányzati tájékoztató oldal közlése szerint a  hétvégén összesen 155 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 809 646 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Egy beteg elhunyt, így az elhunytak száma 30 027 fő. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 749 185 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 30 434 főre csökkent. 76 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen. A beoltottak száma 5 624 451 fő, közülük 5 443 749 fő már a második oltását is megkapta. 

Hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top