nlc.hu
Életmód

Magyarország Tortája 2021

Kiderült, milyen finomságok nyertek a Magyarország Tortája versenyen

A név kötelez, a győztes torta pirítottnapraforgó-őrleménnyel készült.

Fodor Sándor budapesti cukrász kreációja, a Napraforgó fantázianevű torta viselheti idén a Magyarország Tortája címet. A második helyezett a budapesti Nándori Cukrászda csapata által készített Őszi pitymallat lett, míg a harmadik helyen a Szabacsi rubato, Lakatos Pál cukrász alkotása végzett, áll a hivatalos közleményben.

Magyarország Tortája 2021

Fotó: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete/Facebook

A vadászati világkiállítás tiszteletére idén az Ipartestület a Magyarország Tortája verseny alkategóriájaként meghirdette az Egy a Természettel versenyt is, melynek győztese a Vadászati és Természeti Világkiállítás Magyarország 2021. hivatalos tortája. Az erős mezőnyben a tavalyi Magyarország Tortája győztes Füredi Krisztián  végzett az élen Nimród fantázianevű tortájával. Az Egy a Természettel verseny második helyén a Póti Éva és Rubint Regina alkotta Kikelet végzett, a harmadik helyezett pedig Alena Garannikova lett Csodaszarvas tortájával.

Magyarország Cukormentes Tortája versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdeti meg, párhuzamosan a Magyarország Tortája versennyel. A versenyt idén a tápiószecsői Hisztéria cukrászda cukrászmestere, Füredi Krisztián nyerte Beszterce rózsája nevű tortájával. Ez szeletenként 12,4 g szénhidrátot és 206,3 kcal-tartalmaz, így a cukorbetegek számára jó választás lehet, de mindenkinek ajánlott, aki ügyel arra, milyen összetevőkből áll, amit elfogyaszt.

A 170 éves Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. idén a Magyarország Tortája versenyek nyertesei részére három különdíjat ajánlott fel. Három különböző mintával – Búzavirág, Arany tollazott és Főnix, kézzel rajzolt és festett, nagy értékű, egyedi tortatartó tálakat készítettek az ünnepi alkalomra.

Augusztus 20-tól lehet megkóstolni a tortákat, a Magyar Ízek Utcájában a Várkert Bazárban, és országszerte több száz cukrászdában. Az árusító cukrászdák listáját augusztus 16-tól megtalálják a www.cukraszat.net oldalon, a lista várhatóan augusztus 19-ig napról napra bővülni fog. A torták minőségének védelme érdekében az idei évben is csak az év végétől lesznek nyilvánosak a receptek, addig csak az ipartestület tagjai készíthetik.

Az előző évek győztesei:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top