nlc.hu
Életmód

Tóth Tímea kézilabdázó mellrákos

Mellrákot diagnosztizáltak Tóth Tímea volt válogatott kézilabdázónál

Túl van két műtéten, nyolc kemoterápiás kezelést kap Tóth Tímea kézilabdázó, akinél mellrákot diagnosztizáltak.
Tóth Tímea kézilabdázó

Mellrákot diagnosztizáltak Tóth Tímea korábbi válogatott kézilabdázónál, a Ferencváros és az osztrák Hypo volt átlövőjénél. Ezt a 40 éves sportoló jelentette be a Facebookon.

Rosszindulatú melldaganatot diagnosztizáltak nálam áprilisban, túl vagyok 2 műtéten és az elkövetkező időszakban kemoterápiás kezelést kapok 8-at. Holnap lesz a 2. kezelés. Amit tudnotok kell, jól vagyok és ezen a jövőben sem fogok változtatni. A kezelés utáni 48 óra rosszabb, de utána jól vagyok… Elkezdtem sportolni és egyre jobban tér vissza az erőm, ami szintén segít átvészelni a nehezebb napokat majd a jövőben is

– fogalmazott Tóth Tímea.

A kézilabdázó arról is írt, hogy ez a betegség sok nőt érint, viszont szerencsére „nagyon szuper szakemberek vannak az orvosok között, akik segítenek leküzdeni a betegséget”.

Nem szégyen segítséget kérni. Én az első pillanattól kezdve onkopszichológussal dolgozom, ahogy megtudtam a diagnózist… Nem akartam egyedül feldolgozni ezt az egészet, életem legjobb döntése volt. Így sokkal könnyebb végigjárni és megérteni a folyamatokat, érzéseket ami a betegséggel jár.Tehát csak annyit szerettem volna közölni veletek, hogy jól vagyok, erős vagyok, lesznek gyengébb pillanataim, de a sport megtanított küzdeni, viselni a terheket.

– zárta a bejegyzését Tóth Tímea, aki hozzátette, hogy a szerettei és a legjobb szakemberek vannak mellette, ezért minden rendben van és lesz is.

(Kiemelt kép: Tóth Tímea a 2008-as pekingi olimpián. Fotó: PHILIPPE DESMAZES / AFP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top