nlc.hu
Életmód

Megmentették a nőt, akit lódarazsak csíptek meg

Bravúros életmentés Jósvafőnél: lódarazsak támadtak egy idős nőre

A mentők mellett Jósvafő polgármestere is részt vett az idős nő megtalálásában, akit lódarazsak csíptek meg.
Mentőautó

Lódarazsak csíptek meg egy idős nőt, és az allergiás asszony valahol az Aggteleki Nemzeti Parkban, a Tohonya tanösvényen ájultan fekszik – kapta a segélyhívást péntek délután az Országos Mentőszolgálat.

Ennél több információt nem tudott adni a bejelentő, ráadásul térerő hiányában a segélyhívás is többször megszakadt. A mentésirányító riasztotta a legközelebbi mentőegységet és a miskolci mentőhelikoptert is, miközben folyamatosan próbálta kideríteni, pontosan hova is kérik a segítséget.

Annyi biztosnak látszott, hogy Jósvafő külterületén lehet a baj, így a mentésirányító a helyi polgármester segítségét kérte, aki maga is az Országos Mentőszolgálat munkatársa. A szakember is azonnal intézkedett, és saját terepjárójával indult ő is a beteg keresésére.

A polgármester helyismerete végül nélkülözhetetlennek bizonyult, segítségével a mentők már könnyebben megtalálták az eszméletlen beteget, akinél azonnal emelt szintű ellátásba kezdtek. A mentéshez a helyszínen nem sokkal később landoló mentőhelikopter személyzete is csatlakozott, és az asszonyt végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Hasznos infók a rovarcsípésekről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top