nlc.hu
Életmód

Ügyintézős szabadnap

Menstruációs szabadság után jöhet az „ügyintézős nap”

A munka-magánélet egyensúlyának fenntartására az ügyintézős nap lehet a válasz.

Rengeteg a teendőnk a munkában, a szabadnapunkat pedig nem hivatali ügyintézéssel vagy mosással kellene töltenünk, mégis mindig csak akkor tudjuk ezeket elintézni. Ezen a dilemmán segíthetne az „ügyintézős nap”, amelyet a munkaadók kötelezően adnának ki, hogy kicsit utolérjük magunkat.

Menstruációs szabadnap után jöhet az „ügyintézős nap”

Hivatali ügyintézés.
MTI Fotó: Marjai János

Ebben a 24 órás időszakban kitakaríthatnák, befizethetnénk a számlákat, bemehetnénk a hivatalba, stb.

Bár unalmasnak tűnik, valójában ez a nap az öngondoskodás központi része lehetne, hiszen dolgunk végeztével rengeteg nyomasztó tehertől, apró-cseprő kötelességtől szabadulnánk meg addig, amíg az újabb ügyintéznivalók fel nem halmozódnak újra.

Szakértők szerint az ilyen napok támogatják a hatékonyabb működést is. Persze, amíg nem vezetik be a munkáltatók ezt a lehetőséget, érdemes nekünk kijelölni a naptárban egy-egy ilyen délutánt, amikor letudjuk fárasztó, gyakran csak elodázott, halogatott, egyre csak tornyosuló, bosszantó kis kötelességeinket. Bár furcsának tűnik, egy ilyen nap kivezeti a stresszt, és dolgunk végeztével akár még jobban megkönnyebbülhetünk, mint egy jóleső masszázs után.

(via)

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top