nlc.hu
Életmód

70 méterrel a Szajna felett

30 percig tartotta lázban a járókelőket a kötéltáncos, aki 70 méterrel a Szajna felett egyensúlyozott

30 percbe telt, mire átért egyik oldalról a másikra a kötéltáncos.

Hetven méter magasban sétált át az Eiffel-torony és a Chaillot színház között kifüggesztett 600 méter hosszú kötélen Nathan Paulin francia kötéltáncos – írja a Telex.

30 percig tartotta lázban a járókelőket a kötéltáncos, aki 70 méterrel a Szajna felett egyensúlyozott

30 percig tartotta lázban a járókelőket a kötéltáncos, aki 70 méterrel a Szajna felett egyensúlyozott (Fotó: Instagram/Nathan Paulin)

30 percbe telt, mire átért egyik oldalról a másikra, közben többször megállt pihenni, sőt, előfordult, hogy leült vagy lefeküdt a kötélre. Egy alkalommal pedig egy kézzel lógott a kötélen. Közben végig biztosítva volt.

„Nem volt könnyű megtenni ezt a 600 métert, a koncentrálással, meg ami körbevette az egészet, a nyomással, de ettől még nagyon szép volt” –  nyilatkozta a mutatvány után. A szükséges engedélyeket sem volt egyszerű beszerezni, tette hozzá. 

Az extrém sétával az volt a célja, hogy létrehozzon és megosszon valami szépet, új nézőpontból mutassa be az örökség fogalmát az örökségnap alkalmából. Nathan Paulin rengeteg világrekordot tart, ő tette meg a legnagyobb távolságot kötélen, ami 1662 méter volt, 300 méter magasban.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top