nlc.hu
Életmód

Csak fedett rendőrök vásároltak a kábítószer-kereskedőktől

Olyan magyar drogkereskedő párost kapcsoltak le, akiktől csak fedett rendőrök vásároltak

A rendőrök azt hihették, hogy egy kiterjedt drogkereskedő hálózatot lepleznek le, de egy olyan párost kaptak el, akiknek csak a fedett nyomozók voltak az ügyfeleik.
Megbilincselt férfi

Egy olyan magyar drogkereskedő párost leplezett le a rendőrség, akiknek az egyetlen ügyfelük a rendőrség volt – írja a hvg.hu.

A két kábítószer-kereskedő – a harmincas éveinek végén járó Liget és pár évvel fiatalabb unokatestvére, Dzsibu – 2019-ben állapodott meg egy magát elosztónak kiadó rendőrrel, hogy nagy tételben szállítanak neki speedet. Liget és Dzsibu azért sem foghattak gyanút, mert az elosztókat a pécsi alvilág egyik ismert alakja, K. Gyula ajánlotta be, aki azóta már börtönben van drogkereskedelem miatt.

Dzsibu azon a nyáron háromszor ment ki Hollandiába és Németországba, hogy amfetamint szerezzenek. Az első kétkilós adagot 2,2 millió forintért vették meg a fedett nyomozók. Néhány héttel később megint vásároltak tőlük két kilónyi speedet 2,2 millió forintért.

Az utolsó vásárlást októberben bonyolították le, majd miután átadták a 2,2 milliót a drogkereskedőknek, a rendőrök rajtuk ütöttek. Ám a rendőrség várakozásaival ellentétben semmiféle droghálózat nem volt a háttérben, olyan kereskedőpárost vontak ki a forgalomból, akiktől csak a fedett nyomozók vásároltak.

Dzsibut és unokatestvérét első fokon 9 évre ítélte a bíróság. Dzsibu utólag úgy látja, a fedett nyomozó nemcsak csőbe húzta őt és az unokatestvérét, de provokálta is, mert ha nincs az ajánlat, amit a rendőrtől kapott, nem is hozott volna be az országba drogot.

„Azt nevezik bűnmegelőzésnek, hogy provokáltak? És még ráadásul ki is fizettek kilogrammonként 1,1 millió forintot azért, hogy ismételten külföldre utazzak kábítószerért, amit megint csak megvásárolnak majd, hogy újra meg tudjam venni a nagyobb tételt! Ez szerintem bűnbe üldözés pszichikailag, és nem bűnüldözés!” – mondta Dzsibu a tárgyaláson.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels/Kindel Media)

Drogkereskedők az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top