nlc.hu
Életmód

Las Palmas repülőtere nem üzemel

A vulkáni hamu miatt áll a légiforgalom a Kanári-szigeteken

Las Palmas repülőterén leállították a légiközlekedést.

A La Palma repülőteret működtető Aena vállalat a Twitter-oldalán jelentette be a zárást – írja az MTI.  Mint azt az nlc is megírta, pár napja egy magyar családot is evakuálni kellett. Az elmúlt napokban nagy mennyiségű vulkáni hamu került a levegőbe, ami mostanra hamufelhővé állt össze. Mindeközben a szomszédos Tenerife és La Gomera szigetek ismét fogadnak repülőjáratokat, közölte a Binter légitársaság, és zavartalan a négyórás kompút Las Palmas és Tenerife között.

Fotó: Unsplash

Fotó: Unsplash

A sziget déli részén lévő Cumbre Vieja vulkán ötven év szunnyadás után vasárnap tört ki újra. A lávafolyam 420 házat döntött romba, és 190 hektárnyi – nagyjából 265 futballpálya nagyságú – területet terített be. Több mint hatezer embert kellett evakuálni. Pénteken kissé tovább fokozódott a vulkántevékenység, emiatt a tűzoltóknak és a többi segítő személyzetnek is messzebb kellett húzódniuk a hegytől.

A 85 ezer lakosú Las Palmas sziget egyike a hét szigetből álló, atlanti-óceáni szigetcsoportnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top