nlc.hu
Életmód

Ex-betörők adtak betörés elleni tanácsokat

Egykori betörők mondták el, mi alapján választanak maguknak házat

Mit tehetünk azért, hogy a betörők ne épp a mi házunkat válasszák ki maguknak? Egykori betörők és biztonsági szakemberek mondták el a véleményüket.

Listát állítottak össze egykori betörők és biztonsági szakemberek arról, mit tehetünk azért, hogy az utcában ne épp a mi házunkat rámolják ki a környéken garázdálkodó betörők. Bár a lista Angliában készült a Daily Star című lap összeállításában, valószínűleg a magyar betörők is hasonlóan gondolkodnak, szóval a lefektetett tanulságok nálunk is hasznosak lehetnek – írja a Tények.

Betörő akcióban (fotó: Getty Images)

Betörő akcióban (fotó: Getty Images)

  • Lehetőleg kevésbé feltűnően pakoljuk teli az autót bőröndökkel, mielőtt elutaznánk. Ha túl látványosak az előkészületek, nyilvánvalóvá válhat, hogy sokáig üres lesz a ház.
  • Ha kutya van a háznál, az sok betörőt tarthat távol, ugyanis a hangosan ugató eb felriaszthatja a gazdát és a környéket. Olykor akár egy „Vigyázz, harapós kutya!” tábla is megteszi a hatását, és még csak kutya sem kell hozzá.
  • A kültéri lámpák nagyon fontosak, ugyanis a legtöbb tolvaj odébb áll, ha az ingatlan fényárban úszik. A sötétben a betörő nagyobb biztonságban érzi magát, mert arra engedi következtetni, hogy vagy senki nincs otthon, vagy a tulajdonos már mélyen alszik.
  • A betörők észlelik azt is, ha a szemétszállítás egy-egy héten kimarad. Ha a kukánk túl sokáig áll a ház előtt, netán az adott napon nem viszi ki senki, ez jel lehet a betörőnek, így elutazásunk esetén érdemes megkérni a szomszédot, hogy vigye ki, majd vigye vissza a kukát.

Sajnos sok betörésről kell beszámolnunk az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top