nlc.hu
Életmód

Ezeket kéne tudnod 30 éves korodra

Dolgok, amiket 30 éves korunk előtt jó lett volna tudni, és érdemes megtenni

Gondolj csak bele, mennyivel könnyebb lett volna az életed, ha néhány dolgot, lifehacket korábban tudsz. Mint például azt, hogyan csillapítsd a gyomorégést, vagy hogyan ne legyél másnapos, és még hosszan darálhatnánk a sort. Egy tiktokker most összegyűjtötte, miket érdemes tudni, mire az ember 30 éves lesz.
30 éves, tanács, tiktok

Nem leszel másnapos, ha nem iszol? Nahát!

Sidneyraz azzal pörög a neten, hogy megoszt néhány szuper egyszerű, de nagyon is valid  lifehack tippet a mindennapokhoz.

Minden egyes videója elején Sidneyraz elmondja:

„valamit, amit én sem tudtam, amíg nem lettem 30 éves”

 

majd vicces otthoni forgatókönyvekben eleveníti fel a kérdéses dolgokat. Persze némelyik tanács inkább kifigurázása annak a szomorú ténynek, hogy sokan harmincon túl is életképtelenek, már ami a mindennapi háztartási feladatokat illeti. Az ok általában egyszerű: megszokták, hogy otthon anyu mosott, főzött, dzsuvázott rájuk. Akik ilyen keretek között élték még a huszonéves korszakukat (is), azok számára valóban lifehack, amikor a srác rávilágít arra, hogyha miután a tejszínhabot kifújtad a tubusból, és aztán átöblíted meleg vízzel, akkor „láss csodát”, az nem fog beszáradni…

Mondjuk, ha őszinte akarok lenni, picit magamra ismertem annál a videónál, amikor a srác arról beszél, hogy a mosogatógépnek van egy szűrője, amit nem dísznek tettek oda, olykor tisztítani kell… és balkezesként arra is soká jöttem rá, hogy amúgy a hűtőgép esetében mi dönthetjük el,  hogy az ajtaja melyik oldalon nyíljon ki. De az sem rossz tanács, hogy az avokádó vízben tárolva tovább friss marad.

Van pár dolog, amit viszont tényleg érdemes elkezdeni 30 körül

A vicces tanácsokon kívül van azonban tényleg pár dolog, amit érdemes már huszonéves korunkban elkezdeni. Az inc.com egyik cikkében ezeket  szedte össze. Az első tipp röhejesnek tűnhet, miszerint már huszonévesen érdemes a nyugdíjas éveinkre gondolni, de a jelenlegi helyzet azt mutatja, jobban járunk, ha már most félreteszünk az idősebb éveinkre. Ahogy arról sem árt megfeledkezni, hogy az egyetemmel, főiskolával nem fejeződött be a tanulásunk, érdemes eztán is folyamatosan fejleszteni magunkat.

Az új képességek, ismeretek ugyanis segíthetnek jobb munkát találni, mindemellett arra késztetnek minket, hogy kilépjünk a komfortzónánkból. A tanácsadó szerint, érdemes a lehetőségeinkhez mérten minél többet utazni – bár persze az olyan külső tényezőkkel nem tudunk mit kezdeni, mint egy koronavírus-járványt követő lezárások – és ha van lehetőségünk, éljünk más országban, hogy kipróbáljuk magunkat a miénktől eltérő közegben, kultúrában.

Az inc.com cikkében arra is buzdítják a harminc előttieket, hogy próbálgassák magukat, keressék meg magukban a szupererőt, vagyis azt a képességet, amire érdemes a jövőben építeni. Mindehhez mi hozzátennék azt is, hogy nem vagy lekésve semmiről, ha a felsoroltak harmincon túlra csúsznak, ugyanakkor jó, ha nem ötvenévesen eszmél rá az ember, mennyi minden másként alakulhatott volna, ha egy kicsit előrelátóbb.

Fotó:TikTok

Még több jó tanács az élethez

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top