nlc.hu
Életmód

Olaszországi gyerekgyilkosság: csak itthon körözték az anyát

Olaszországi gyerekgyilkosság: csak itthon körözték az anyát

Külföldi körözést nem adtak ki a 44 éves magyar anya ellen, aki a gyanú szerint megölte a kétéves kisfiát Olaszországban.
Rendőrautó

Nem volt nemzetközi elfogatóparancs az Olaszországban kisfiát meggyilkoló magyar nő ellen, csak itthon keresték a hatóságok. Bár a rendőrség kérte a külföldi körözést is, az ügyészség szerint ennek nem voltak meg a törvényi feltételei – számolt be az RTL Híradó, amely időrendbe szedte a történteket.

  • Szeptember 20-án hozott a bíróság egy ideiglenes végzést, amelyben az apának ítélték meg a felügyeleti jogot. Másnap az anyának át kellett volna adnia a gyereket az apának, de ezt nem tette meg.
  • Szeptember 22-én és 23-án az apa szólt a rendőröknek, ám a rendőrök szerint akkor még nem merült fel bűncselekmény gyanúja.
  • Szeptember 28-án kiderült, hogy az anya már Olaszországban van, ezért másnap az apa ismét bement a rendőrségre, ahol kiadták a belföldi körözést, és kezdeményezték az ügyészségen a nemzetközi elfogatóparancsot.
  • Szeptember 30-án az ügyészség nem indítványozta külföldi elfogadóparancsot, mert nem voltak meg a törvényi feltételei. Aznap igazoltatták az anyát Olaszországban, de jelzés híján továbbengedték. A gyerekgyilkosság egy nappal később, október 1-jén történt.

A Fővárosi Főügyészségen belső vizsgálatot indítottak, de aszerint is indokolt volt a döntésük, hogy nem adták ki az európai elfogatóparancsot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top