nlc.hu
Életmód

250 eurót adnának spanyol fiataloknak, hogy költözzenek el otthonról

Viszlát, mamahotel: 250 eurót adna a kormány a spanyol fiataloknak, hogy költözzenek el otthonról

Spanyolországban átlagosan 30 éves korukban repülnek ki a családi fészekből a fiatalok.

Pedro Sánchez, Spanyolország miniszterelnöke bejelentette, hogy kormánya olyan javaslatot terjeszt a parlament elé, amely szerint a 18 és 35 év közötti felnőttek havi 250 eurós (90 ezer forintos) állami támogatást kapnának két éven át, így segítve azt, hogy el tudják hagyni a szülői házat, írja a Qubit.

A pénzügyi támogatás mellett törvényben szabályoznák a nagy ingatlantulajdonosok által elkérhető lakbér maximumát, főként azokon a területeken, ahol az elmúlt években elszálltak ezek az összegek. Spanyolországban a lakások kevesebb mint egynegyede bérelhető, az különösen a nagyvárosokban hajtotta fel a lakbéreket az elmúlt években, miközben az egy főre jutó bevételek több mint 7 százalékkal csökkentek az elmúlt egy évben, a koronavírus-járvány hatására.

Az, hogy a fiatalok sokáig nem hagyják el a családi fészket, számos országban megfigyelhető, nemcsak Spanyolországban, de hogy milyen korban repülnek ki, abban vannak eltérések, Spanyolországban például az EU-s átlaghoz képest négy évvel később, 30 éves korukban költöznek el a szüleiktől.

mamahotel

Fotó: Getty Images

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top