nlc.hu
Életmód

A fővárosi temetők nyitvatartása a hosszú hétvégén

Így alakul a fővárosi temetők nyitvatartása a hétvégén

Mindenszentek és halottak napja miatt közleményt adott ki a BKM Budapesti Közművek Zrt. BIT Temetkezési Divíziója arról, hogyan zajlik majd az ünnepi hétvége a fővárosi temetőkben.

A közlemény legfontosabb információ, hogy a temetők október 28. és november 2. között reggel hét és este nyolc között tartanak nyitva, november 3-tól pedig visszaállnak az ilyenkor megszokott reggel fél nyolctól délután ötig tartó nyitvatartásra – írja a 24.hu.

Így alakul a fővárosi temetők nyitvatartása a hétvégén

Az Új Köztemető sírjai október 24-én (fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Az Új Köztemetőben a BTI mikrobuszokkal segíti a közlekedést, melyek október 31-én és november 1-én járnak majd térítésmentesen reggel nyolc és délután öt között. Ezeken a járatokon kérik a maszk viselését. A budapesti temetők közül kizárólag az Új Köztemetőbe lehet majd autóval behajtani, a többi temetőbe csak mozgáskorlátozottak mehetnek be kocsival, amennyiben a gyalogosforgalom megengedi. A BTI azt kéri, hogy aki autóval menne, inkább délelőtt látogasson ki a sírkertekbe. Az alábbi temetőkben egyházi megemlékezés is lesz november elsején, Mindenszentekkor:

Angeli úti urnatemető: 15 óra,

Cinkotai temető: 14 és 15 óra,

Megyeri úti temető: 17 óra,

Óbudai temető: 10 óra, valamint november 2-án 10 óra,

Tamás utcai urnatemető: 13 óra

Közös gyertyagyújtásra november elsején, 16 órától kerül sor a Farkasréti temetőben, ami egy országos program része. Temetéseket október 28. és november 2. között nem tartanak, de a sírhelyek részletre történő megváltása ebben az időszakban is működni fog.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top