nlc.hu
Életmód

Iskolák tiltották be a Squid Game-es jelmezeket

Annyi kisiskolás akart Squad Game-es jelmezbe öltözni Halloweenkor, hogy az iskolakerület betiltotta a sorozat jelmezeit

A Squid Game című rendkívül erőszakos dél-koreai sorozat jelenleg a Netflix eddigi legsikeresebb tartalma, de tény, hogy nem épp gyerekeknek szánják. Ennek ellenére közülük is sokan nézik, ami a New York-i iskolákat határozott lépésre késztette így Halloween előtt.

Amerikában a Halloween nagy ünnepnek számít, amikor tényleg boldog-boldogtalan jelmezbe öltözik, és az idei év slágertermékének egyértelműen a Squid Game-es jelmez ígérkezik. Rengeteget rendelnek belőle, de sajnos nemcsak felnőtt méretben. New York egyik tankerületében a gyerekek sorozat miatti rajongását rémülten nézték, és úgy döntöttek, a maguk módján fellépnek ellene: betiltották a gyerekeknek a viselését – írja a foxnews.

Betiltották a Squid Game jelmezt az iskolákban

Egy Squid Game jelmezes Londonban (fotó: Profimédia)

A betiltás nem különösebben számít radikális tettnek ilyentájt, ugyanis az iskolák a korábbi években is rendre küldtek ki útmutatást a szülőknek arról, hogy milyen kosztüm megengedett az ünnep idején az iskolákban, és például a félelmet keltő jelmezeket eddig is tiltották. A Fayetteville-Manlius iskolakerület azért is tette meg ezt a lépést, mert látták, hogy a gyerekek az iskola udvarán a szünetekben már így is rendre Squid Game-eset játszanak, és szeretnék megelőzni, hogy a sorozat iránti rajongás esetleg erőszakos cselekedethez vezessen. Továbbá a tiltással szeretnék felhívni a figyelmét a szülőknek is arra, hogy a gyerekeik erőszakos sorozatot néznek, és talán jobb lenne, ha elbeszélgetnének velük erről. Persze a Squid Game mánia nemcsak a New York-i iskolásokra jellemző, hanem jelezték már ezt több amerikai államból, de Angliából és Ausztráliából is, de ilyen erős jelzést egyelőre csak New York adott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top