nlc.hu
Életmód

Bikini helyett szűk rövidnadrágban játszanak a strandkézisek

A női strandkézilabdások bikini helyett szűk rövidnadrágban versenyezhetnek jövőre

Győzött a norvég strandkézilabda-csapat a szexizmus elleni küzdelemben.

Mint arról mi is beszámoltunk júliusban, az Európai Kézilabda Szövetség 1500 euróra büntette Bulgáriában a strandkézilabda Európa-bajnokságon a norvég strandkézilabda-csapatot, amiért annak tagjai „nem megfelelő ruházatban” álltak pályára. Az egész világ az Európai Kézilabda Szövetségen szörnyülködött emiatt, de A sportolók kényelme helyett az idomaik látványosságát előnyben részesítő szabályzatot a nemzetközi szövetségnek október elején sikerült megváltoztatnia (igaz, csak most derült rá fény).

Januártól a női strandkézilabdások bikini helyett testhez álló szűk rövidnadrágban és szűk ujjatlan felsőben (body fit tank top) versenyezhetnek – írja a 444.hu. A norvég szövetség elnöke, Kåre Geir Lio a változtatást a nemek közti egyenlőségért zajló küzdelem „egyszerre valós és szimbolikus lépésének” nevezte.

A női strandkézilabdások bikini helyett szűk rövidnadrágban versenyezhetnek jövőre

Fotó: Instagram/Norwegian Handball Team

A férfi és női strandkézisekre vonatkozó szabályok még így sem egyeznek, mert a férfiak ruhájánál nem előírás a szűk szabás, de Lio szerint a női versenyzők azt mondták neki, hogy jobban megy nekik a játék szűk alsóban, és elégedettek a döntéssel.

A norvég csapat büntetésének kifizetésére egyébként az énekesnő Pink vállalkozott. „Nagyon büszke vagyok a norvég női kézilabdacsapatra, amiért tiltakoztak a sportruhájukra vonatkozó szexista szabályok ellen” – írta a Twitteren az énekesnő, hozzátéve, hogy örömmel kifizeti a bírságot helyettük. A csapat az Instagram-oldalán köszönte meg a gesztust az énekesnőnek és a többi támogatónak.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top