nlc.hu
Életmód

Tűzoltók mentették meg az ujját

Fogadásnak indult, mentés lett belőle: a székesfehérvári tűzoltóknak köszönheti az ujját – videó

Egy székesfehérvári férfi fültágító alagutat húzott az ujjára fogadásból, és az rajta is marad. Hiába próbálta lehúzni magáról, nem sikerült neki.

Az Országos Katasztrófavédelem a közösségi oldalán írtak a szerencsétlenül járt férfiről, aki egy műköszörűs mester tanácsát is kikérte, de nem járt sikerrel. Ekkor utolsó lehetőségként, felkereste a székesfehérvári laktanyát.

tűzoltók

A kép csak illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A tűzoltók először a cérnavezetős módszerrel próbálkoztak, de az ékszer kialakítása miatt ez nem vezetett eredményre. Éppen a laktanyában volt a feszítővágók karbantartását végző szakember, aki a műhelykocsi felszereléséből egy elektromos gyorshajtású kézi csiszolót hozott. A szervizmérnök a tűzoltókkal közösen vágta le az acélgyűrű alsó és felső részét, amely ezután leesett a férfi ujjáról. Az ékszer alá egy kávéskanalat csúsztattak, majd a korongos vágás közben a fém melegedése miatt vízzel locsolták a fiatalember kezét.

Fotó: Pexels

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top