nlc.hu
Életmód

104 éves tetoválóművész

Élő legendaként tisztelik a 104 éves tetoválóművészt

Még 104 éves korában sem hagyott fel a hagyományos törzsi tetoválások készítésével a fülöp-szigeteki asszony.
Élő legendaként tisztelik a 104 éves tetoválóművészt

Élő legendaként tisztelik a Fülöp-szigeteken élő idős tetoválóművészt, aki 104 éves korában is rendületlenül készíti a hagyományos törzsi tetoválásokat.

A Kalinga tartományban élő Whang-Od az utolsó még élő mambabatok – így nevezik a térség hagyományos tetoválóművészeit. Az idős asszony a mai napig egy bambuszpálca és tüske segítségével rajzolja a mintákat a bőrbe.

Az általa készített tetoválások az egyszerű mintáktól az összetett törzsi szimbólumokig terjednek, a motívumok visszatükrözik a hegyvidéki környék formáit.

A tradícionális tetoválások nemrégiben a közösségi oldalakon is nagy feltűnést keltettek, miután a @colekozume nevű tiktoker Whang-Odnál járt, és feltett egy videót, ahogy az asszony tetoválást készít neki. A videót több mint 76 milliószor játszották le:

Miután Whang-Od 25 évesen elvesztette a szerelmét, soha nem született gyereke. Tudását és az ezer éves hagyományt az unokahúgának adja tovább abban a reményben, hogy ő megőrizheti ezt a művészetet.

(Unilad)

(Kiemelt kép: TikTok/colekozume)

Idősek tetoválással:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top