nlc.hu
Életmód

Amerika szerint kockázatos most hozzánk utazni

Átlépte a hatmilliót a beoltottak száma, Amerika mégis magas kockázatúnak minősítette Magyarországot

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) koronavírus szempontból nagyon magas kockázatúnak ítélte meg Magyarországot, és senkinek nem javasolja az ideutazást. Eközben a beoltottak számában újabb mérföldkőhöz érkeztünk: több mint hatmillió magyar kapott már legalább egy oltást.

Tegnap 5323 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak Magyarországon, és elhunyt 165 fő többségében idős, krónikus beteg, amivel az elhunytak száma 32 336 főre emelkedett. Egy oltást már 6 003 414 fő kapott, két oltáson pedig már 5 777 331 fő van túl, 1 millió 629 ezren pedig már a harmadik oltásukat is megkapták. A járvány negyedik hulláma továbbra is felszálló ágban van, és ezzel függhet össze a CDC Magyarországról kiadott szakvéleménye – írja az MTI.

Amerika szerint kockázatos most Magyarországra utazni

Az Egyesült Államok nem ajánlja az állampolgárainak a Magyarországra utazást (Fotó: Pixabay)

A koronavírus-fertőzöttek növekvő számára való tekintettel az amerikai hivatal nem javasolja az állampolgárainak, hogy Magyarországra, Csehországba vagy Izlandra utazzanak. Ezzel szemben például Japán, India, Pakisztán, Libéria, Zambia és Mozambik esetében alacsony szintre mérsékelték a figyelmeztetést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top