nlc.hu
Életmód

Felmondások a Semmelweis Egyetemen

Túlterheltség miatt mondhatott fel legalább 30 egészségügyis a Semmelweis Egyetemen

Az egyetem cáfolja, hogy tömegesen hagyják el az intézményt az ápolók.

A Magyar Hang információja szerint a múlt hét végéig legalább harminc ápoló és több orvos mondott fel az ország legfontosabb covidellátóhelyén, a fővárosi Semmelweis Egyetemen (SE). A lap forrásai szerint az okok között szerepel a rossz munkaszervezés, a túlterheltség, az orvosok és ápolók közötti bérfeszültség.

A Semmelweis Egyetemetől több nappal később érkezett reakció. Azt közölték, nem igaz, hogy tömegesen hagyják el az intézményt az ápolók, érdemben ugyanakkor nem cáfolták a felmondásokkal kapcsolatos értesülésünket. Jelezték továbbá, az intézménynek mintegy 40 betegellátó szervezeti egysége, klinikája és 5800 egészségügyi dolgozója van, az elmúlt hat hónap adatai pedig azt mutatják, hogy összességében a szakdolgozói átlaglétszám 7 százalékkal több, mint tavaly május és október között.

Túlterheltség miatt mondhatott fel legalább 30 egészségügyis a Semmelweis Egyetemen

Semmelweis Egyetem Nőgyágyaszat. MTVA/Bizományosi: Róka László

A felmondási tilalmat az egészségügyben eddig vonatkodott meghozni a kormány, végül a Gulyás Gergely által a kormányinfón beharangozott intézkedéseket rögzítő rendeletben jelent meg csütörtök este.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top