nlc.hu
Életmód

A világ legidősebb macskája

Samm lehet a világ jelenleg élő legidősebb macskája

Már 26 éves a matuzsálem cica.

Egy oregoni macska hamarosan Guinness-rekord címet kaphat, miután gazdái rájöttek, hogy két évvel idősebb annál a példánynál, amit a világ legidősebb macskájaként ismernek el.

Charly Briggs of Turner elmondta, barátai azt javasolták, hogy vegye fel a kapcsolatot a Guinness Rekordok Könyvével, hogy megtudja, Samm macskája lehet-e a világ legidősebb macskája 26 évével.

Samm lehet a világ jelenleg élő legidősebb cicája

Fotó: Youtube

„A Guinness szerint a legidősebb élő macska jelenleg 24 éves” – mondta Briggs. Ekkor jött rá, hogy az ő macskája idősebb. Briggs elmondta, hogy Samm kóbor volt, amikor 2002-ben örökbe fogadta Memphisben, de állatorvosa megerősítette, hogy 26 éves és jó egészségnek örvend.

Briggs szerint folyamatban van a megfelelő bizonyítékok benyújtása a Guinness Rekordok Könyvének annak érdekében, hogy Sammet hivatalosan is elismerjék a világ jelenleg élő legidősebb macskájának.

A Guinness szerint a valaha volt legidősebb macska Creme Puff, egy texasi macskaféle volt, aki 38 évig, 3 napig élt. Ám úgy tudjuk, 2015-ben egy magyar macska, Panni volt a világ legidősebbike 30 életévével.

(via)

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top