nlc.hu
Életmód

Egy 89 éves asszony és egy 31 éves férfi barátsága - képek

Annyira cuki: ez a fiatal férfi beköltöztette magához a 89 éves szomszédját

Egy csodás történet két ember barátságáról.

Chris Salvatore és s Norma Cook története egyrészt bizonyíték arra, hogy két idegen között is kialakulhat olyan mély, szeretetteljes kapcsolat, amely egyenértékű a családi kötelékkel, másrészt azt is igazolja, hogy az ember nem lehet ahhoz túl idős, hogy új barátságokat építsen ki.

barátság, idős asszony, fiatal férfi

Salvatore és Norma együtt mulatnak (Fotó: Instagram)

Salvatore 2012-ben költözött új lakásába a kaliforniai Nyugat-Hollywoodban, és nem is sejtette, hogy az egyik konyhaablakból kíváncsiskodó idős asszony az egyik legjobb barátja lesz. Miután gyorsan köszöntötte a nőt a szúnyoghálós ajtón keresztül, megkérdezte, hogy bemehet-e hozzá bemutatkozni. Az idős asszony nem tiltakozott ellene, és nem telt el sok idő, a kezdeti szimpátiából  barátság alakult, és azon kapták magukat, hogy már nemcsak délutánként beszélgetnek, hanem közös pizzaesteket tartanak, részt vesznek egymás születésnapján, és együtt ünnepelnek. Egyszóval szép lassan egymás családtagjaivá váltak.

Cook számára Salvatore olyan lett, mint egy unoka, és a fiú is nagymamaként tekintett az idős asszonyra.

Egy dolog azonban beárnyékolta a boldog és szeretetteljes kapcsolatukat, mégpedig az, hogy Cook egészségi állapota 89 évesen egyre rosszabbodott. A nő ekkor már évek óta küzdött a leukémiával, 2016 végén pedig két teljes hónapot kellett a kórházban töltenie.

A rohamosan romló egészségi állapota miatt az orvosok úgy döntöttek, hogy az idős asszony számára már nem biztonságos 24 órás felügyelet nélkül, egyedül élni. Salvatore elindított egy adománygyűjtést az asszony számára, amely végül több mint 50 ezer dollárt gyűjtött össze. Mivel azonban sem saját gyermekei, sem közeli rokonai nem volt a közelében, akik segíthettek volna neki a mindennap feladatokban, Cook egyetlen lehetősége az maradt, hogy egy intézetbe költözzön.

Erről azonban Salvatore hallani sem akart, ahhoz túlságosan a szívébe zárta a fogadott nagymamáját, és végül azt tette, amit ilyen esetben minden rendes unoka tett volna, felajánlotta, hogy költözzön hozzá. Cook boldogan mondott rá igent, és persze vitte magával a kedvencét, Hermest, a cicát is.

A közös napi rutin gyorsan, zökkenőmentesen kialakult közöttük, Salvatore főzött magukra, esténként pedig a nappali kanapéjáról közösen nézték a híreket, beszélgettek, pezsgőt ittak és mogyorót ettek.

Bár az orvosok azt mondták nekik, hogy csoda lenne, ha Cook túlélné az ünnepeket, ők ketten mégis több értékes hónapot tölthettek így együtt, sőt, még az új évet is együtt köszönthették. Amikor Cook végül 2017 februárjában elhunyt, Salvatorénak ugyan megszakadt a szíve, de a kötelék, amely kialakult köztük, már mindvégig megmarad közöttük.

„Érzem, hogy vigyáz rám, és ez boldogsággal tölt el – mondta a férfi a Metrónak, majd hozzátette: – Megszabadult a fájdalomtól és békességben van, valószínűleg egy pohár pezsgőt iszik, táncol, és újra találkozik a sok barátjával. Örökre megváltoztatott, köszönöm ennek a csodálatos hölgynek mindazt, amit tanított nekem – mondta a férfi, aki nem feledkezett meg idén sem az asszony halálának négyéves évfordulójáról, és egy kedves bejegyzéssel emlékezett meg rá:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top