nlc.hu
Életmód

Nicole Kidman húga, Antonia Kidman

Családjáért adta fel a sztáréletet Nicole Kidman húga, Antonia

Nicole Kidman húga, Antonia Kidman televíziósként vált híressé, időközben azonban hatgyermekes anya lett.

Ha elhangzik a Kidman vezetéknév, arról a világ nagyobbik részének először egészen biztosan Nicole Kidman ugrik be. Ausztráliában azonban már kétesélyes a dolog, ott ugyanis az Oscar-díjas színésznő húga, Antonia Kidman is ismert embernek számít.

Nicole Kidman és Antonia Kidman

A testvérpár 1991-ben (Fotó: Patrick Riviere/Getty Images).

Antonia Kidman 1970-ben született Melbourneben, tehát mindössze 3 évvel fiatalabb a nővérénél. Karrierjét egy newcastlei tévécsatornánál kezdte, később a NBN Television hírműsorának riportereként dolgozott. 1996-ben feleségül ment Angus Hawley ausztrál üzletemberhez, akitől két lánya és két fia született, Lucia 1998-ban, Hamish 2001-ben, James 2003-ban és Sybella 2007-ben. 

Nicole Kidman és Antonia Kidman

Nicole Kidman és Antonia Kidman (Fotó: Profimedia)

2002-ben indított tévéműsort a gyermeknevelésről, melynek köszönhetően Ausztrália-szerte nagy népszerűségre tett szert. A következő évben saját jógavideót adott ki. 2006-ban From Here to Maternity címmel vezetett reality-műsort, mely párok útját követte végig a várandósság hónapjain keresztül egészen a szülésig. Munkáját kétszer is az év legnépszerűbb női médiaszemélyiségének járó díjjal jutalmazták ASTRA Awardson, mely az ausztrál televíziós szakma egyik legrangosabb elismerése. Tévés munkái mellett Kidman két könyvet is kiadott, gyermeknevelés, illetve családi élet témákban.

Antonia Kidman legidősebb lányával, Luciával és második férjével, Craig Marannal

Antonia Kidman legidősebb lányával, Luciával és második férjével, Craig Marannal (Fotó: Profimedia)

2007-ben elvált első férjétől, gyermekei pedig vele maradtak, de édesapjuk ezt követően is aktívan részt vett a nevelésükben. Később Kidman megismerkedett Craig Marran szingapúri üzletemberrel, akivel 2010-ben házasodtak össze, majd Szingapúrba költöztek. Még abban az évben megszületett az első fiuk, Nicholas, majd két évre rá a második, Alexander Norman.

„Az első néhány évben sikerült a távolból is életben tartanom a médiakarrieremet, de ahogy telt az idő, és két további gyerek is bekerült a képbe, ez egyre nehezebbé vált. A kisgyerekek és a munkája miatt gyakran utazó férjem igényeivel való zsonglőrködés mellett szükségem volt némi rugalmasságra és autonómiára. Így amikor el kellett döntenem, hogy a médiában dolgozom tovább, vagy beiratkozom valamilyen egyetemre, az utóbbi mellett döntöttem” – mesélte erről az időszakról egy interjújában Antonia, aki jogi diplomát szerzett.

Antonia férjével és gyermekeivel közel egy évtized után költözött vissza Sydneybe, ahol családjogi ügyvédként dolgozik. A legidősebb lánya, Lucia idén végzett a Sydney Egyetem művészeti karán. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top