nlc.hu
Életmód

Balesetveszélyes karácsonyi slágerek

Ezek a vezetést leginkább zavaró karácsonyi slágerek

Az angol rendőrök is szeretik a karácsonyt, de úgy vélik, aki a volán mögött ül, csak a vezetésre figyeljen.

Akár 5 ezer fontos (2,1 millió forint) pénzbírság is kiszabható arra a sofőrre, aki vezetés közben karácsonyi dalokat énekel – írja a Unilad. Pedig az adventi időszakban mindenhonnan olyan karácsonyi klasszikusok szólnak, mint ez:

Vagy ez:

Esetleg ez:

Ám az a brit sofőr, akiről kiderül, hogy vezetés közben énekelve annyira átszellemül, hogy nem az útra figyel és úgy okoz balesetet, sokat fizethet, illetve 3-9 büntetőpontot is kaphat.

A karácsonyi szezon közeledtével a PassMeFast autósiskola kutatása kimutatta, hogy Shakin’ Stevens Merry Christmas Everyone című dala a leginkább zavaró vezetési dal, „ritmikussága, nagy energiája és érzelmi feltöltődése” alapján.

 

Idős asszony autót vezet

Csak óvatosan az énekléssel! (Fotó: Getty Images)

Az öt legzavaróbb dal között szerepel még José Feliciano Feliz Navidad, Liam Gallagher All You’re Dreaming Of, Michael Jackson Rockin’ Robin és Oh Santa! Mariah Carey, Ariana Grande és Jennifer Hudson közreműködésével.

Tagadhatatlan, hogy sok híres karácsonyi dal létezik, de ebben az ünnepi időszakban inkább ügyelj arra, hogy a legdrámaibb előadásokat olyankorra tartogasd, amikor épp nem vezetsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top