nlc.hu
Életmód

A szexológus válaszol a szüzesség elvesztéséről

Szűz vagyok, a barátom is, és tartunk a kudarctól

A szüzesség elvesztése fontos esemény az életünkben, valamennyire hatással lesz a későbbi partnerekre, de akár arra is, hogyan állunk majd a szexhez.

20 éves vagyok, még szűz és a barátom is az. Az a gondom, hogy mindketten tartunk a kudarctól. A barátomnak egymás utáni próbálkozásoknál nem állt fel rendesen, pedig az elején úgy tűnt, hogy talán menni fog a dolog. Megértő vagyok, de félek attól, hogy a kudarc elveszi a kedvét a további próbálkozásoktól. Ilyenkor mi a teendő?

– az olvasói kérdést Martina (ál)nevű olvasónktól kaptuk, és külön öröm, hogy ha szűz fiatalok szeretnének választ kapni. Ha te is szűz vagy, esetleg az első komolyabb kapcsolatodban vagy és vannak olyan nehézségek, amikre választ szeretnél kapni (pénz kezelése, számlák fizetése, ki mennyit jár el otthonról), akkor Sereg Tímea szexológus és párkapcsolati tanácsadó várja a leveled a timea.sereg@centralmediacsoport.hu email címre.

Mit lehet tenni?

A válasz röviden az, hogy a fokozatosság lehet a megoldás, de ez hosszabb magyarázatot is igényel. A szüzesség elvesztése fontos esemény az életünkben, valamennyire hatással lesz a későbbi partnerekre, de akár arra is, hogyan állunk majd a szexhez. Például ha nagyon fájdalmas a lány számára, akkor könnyen kialakulhat a fájdalomtól való félelem, és így nehézkessé válhat a későbbi partnerekkel is a behatolás. Ha kellemes és jó érzés, ha kölcsönösségen alapul, ha vannak érzelmek is, akkor tökéletes alapja lehet a szüzesség elvesztése a későbbi szexuális életnek. 

Szűz vagyok, a barátom is, és tartunk a kudarctól

fotó: getty images

Ahhoz, hogy a szűzhártya átszakítása ne legyen ekkora stressz, és a kudarctól való félelem is háttébe szoruljon, érdemes az előjátékra helyezni a hangsúlyt. Rengeteg orális szexszel, simogatással, csókolózással történjen minden együttlét, és ezeket is érdemes számos pózban kipróbálni. Térdelve egymással szemben az ágyon például, vagy akár fotelben, székben ülve satöbbi. Egy-egy ilyen kísérletezésnél okos húzás lenne, ha olvasónk megkérné a fiúját, a pénisze makk részével simogassa, izgassa a csiklót. Ezekből lehet legalább 3-4 hétnyi kísérletezgetés is, majd néha-néha a makk egy kicsi részét dugja be a hüvelybe akkor, amikor már a lány egészen erősen izgalmi állapotba került.

Ezekből a kisebb érintésekből, mini behatolásokból is lehet sokat játszadozni, és amikor már biztonságosnak érzik mindketten, ha már nincs félelem csak a szexuális vágy, akkor érdemes beljebb is hatolni a pénisszel. A nők jelentős része alapvetően az intimitást, a csókolózást, a másik szemébe nézve egymást simogatást élvezi igazán. Ebből legyen minél több, és a behatolást inkább apró lépésekben kezdjék el felépíteni. Ha sikerül, mindkettejük számára élvezetes és kellemes időszak lesz az életükben minden első szexuális élmény!

 

Kérdezz, írj nekünk!

Ha szeretnél szexológustól választ kapni a téged érintő problémákról, ha elakadtál a magánéletedben, ha a társkereséssel vannak gondjaid, esetleg még szűz vagy, várjuk a kérdésed! Aggódnod nem kell, minden esetben névtelenül jelenítjük meg a kérdésed, az évszámokat, éveket is átírjuk, hogy senki ne ismerjen rád. A leveled várjuk a timea.sereg@centralmediacsoport.hu email címre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top