nlc.hu
Életmód

Karanténhobbik miatt került kórházba több ezer brit

Több ezer brit kötött ki a kórházban karanténhobbija miatt

Otthon maradni is lehet olyan veszélyes, mint kimozdulni a négy fal közül.

A brit egészségügyi szolgálat (NHS) 2020–21-re vonatkozó adatai szerint több ezer brit szorult kórházi kezelésre valamilyen népszerű karanténos hobbi és elfoglaltság miatt. Sokan voltak, akik valamilyen elektromos szerszám miatt szenvedtek balesetet, de volt, aki kalapáccsal vagy fűrésszel sértette meg magát, és majdnem 350 olyan páciens volt, aki a fűnyírás miatt került a balesetire, írja a Guardian

Több mint 5300-an voltak azok, akik valamilyen játszótéri alkalmatosságról estek le, az utóbbi csoport átlagéletkora 9 és fél év volt, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy több tucat 30 év feletti ember is bekerült a balesetire hasonló okból, köztük volt több olyan is, aki már a 90. életévét is betöltötte. És persze voltak olyanok, akiknél a fára mászás végződött rosszul, ők 962-en voltak. 

konyhai baleset

Fotó: Getty Images

Sokan voltak,, akik úgy döntöttek, a karantén a legjobb idő, hogy egy házi kedvenccel bővüljön a család. Az Állateledelgyártók Társaságának adatai szerint a pandémia kitörése óta 3,2 millió brit háztartásban tűnt fel újabb kisállat, de voltak gazdik, akik nemcsak jó élményeket szereztek, 7 386 ember került azóta kórházba kutyaharapással, 47 patkányharapással és 60 olyan is akadt, akit mérgespók mart meg, sőt négyet skorpió.

Azok közül, akik most akarták tökéletesíteni főzőtudományukat, szintén sokan jártak pórul, 2243 ember ment kórházba, miután leöntötte magát forró itallal, étellel vagy valamilyen zsiradékkal, és persze volt, aki kihasználva az esetenkénti jó időt, kültéri elfoglaltságot választott, csak nem figyelt oda arra, hogy bekenje magát krémmel, és összesen 153 embert napégés miatt szállítottak kórházba.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ebben a statisztikában csak azok szerepelnek, akik kórházba is kerültek, ennél valószínűleg lényegesen több baleset történhetett a szigetországban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top