nlc.hu
Életmód

Csecsemőgyilkos ápolónő

Bíróság előtt a brit “halál angyala”, aki 8 csecsemőt ölt meg

Letbyt a Cheshire-i rendőrség először 2018-ban vette őrizetbe, miután újszülött osztályán megugrott a halálozások száma.

Lucy Letby ápolónőre bírósági tárgyalás vár, a vád: nyolc csecsemő meggyilkolása, valamint további 10 csecsemő meggyilkolásának kísérlete.

A 32 éves nővér a Countess of Chester Kórház újszülött osztályán dolgozott, amikor az állítólagos bűncselekmények 2015 júniusa és 2016 júniusa között történtek. A nő a Chester Egyetemen adománygyűjtő kampányának arca volt a kórházban.

A kórház belső vizsgálatot is indított, és  megállapították, hogy a koraszülöttek szív- és tüdőelégtelenség következtében haltak meg, de szokatlanul “lehetetlen volt újraéleszteni őket”.

Letbyt öt kisfiú és három kislány meggyilkolásával vádolják, valamint további öt kisfiú és öt kislány meggyilkolásának kísérlete miatt is a vádlottak padjára áll. Minden vádpontban ártatlannak vallotta magát.

 

ápolónő

Képünk illusztráció: Unsplash

(DailyMail)

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top