nlc.hu
Életmód

Tűzeset a Szent Imre kórházban

Dohányzó beteg okozhatta a tüzet a Szent Imre kórházban

Újra kell szervezni a budapesti sürgősségi ellátást a Szent Imre kórházban történt tűzeset miatt.

Mint arról beszámoltunk, vasárnap reggel tűz ütött ki a Szent Imre kórházban, és egy fiatal nő súlyos égési sérülések miatt vesztette életét.

Sikerült eloltani a tüzet, amely a sürgősségi osztály detoxikáló helyiségéből indult ki. A helyiség kiégett, és a keletkezett füst miatt az egész épületet át kellett szellőztetni. Erre az időre az érintett épületben ápolt fekvőbetegeket a kórház másik szárnyában helyezték el, a sürgősségi osztályon lévő négy beteget más egészségügyi intézményekbe vitték át a mentők. Összesen 56 beteget kellett áthelyezni.

Tűzoltók a Szent Imre kórháznál

Tűzoltók a fővárosi XI. kerületi Szent Imre kórházban, ahol tűz ütött ki 2022. január 23-án reggel (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A legtöbb beteget még délelőtt visszaköltöztették az eredeti kórtermükbe. A keletkezett károk, például a falakat borító korom miatt a sürgősségi osztály átmenetileg nem fogad pácienseket. Az intézmény más osztályai nem érintettek.

Az előzetes vizsgálatok szerint egy dohányzó beteg okozhatta a tüzet. A károk felmérése folyik, az érintett terület helyreállítását a lehető leghamarabb megkezdi a kórház.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a helyszínen tájékozódott arról, hogy a betegek, az őket gyógyító és ápoló orvosok, ápolók, valamint a teljes személyzet biztonságban van, és Bedros J. Róbertet, a kórház főigazgatóját minden segítségéről biztosította.

A miniszter a Facebook-oldalán közzétett videójában azt mondta: a legfontosabb feladat a betegek biztonságba helyezése után a budapesti sürgősségi ellátás újraszervezése és a rekonstrukció azonnali elindítása. „Ami rajtunk múlik, azt megtesszük” – fogalmazott Kásler Miklós.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top