nlc.hu
Életmód

28 órás úszással élte túl a tongai szökőárt

28 órán át úszott az óceánban a tongai szökőár túlélője

A tongai férfi 28 órán keresztül úszott az óceánban, így élte túl a szökőárt.

Egy víz alatti vulkán kitörése miatt szökőár sújtotta Tonga számos szigetét, legalább hárman meghaltak és hatalmas károkat okozott a cunami. 

Egy Lisala Folau nevű férfi az ország fővárosától, Nuku’alofától 8 kilométerre lévő Atata szigeten élt. A cunami elől sikerült egy fára menekülnie, ám miután lejött, meglepte egy második, még nagyobb árhullám, amely a tengerbe sodorta.

A tongai cunami pusztítása

A természeti katasztrófa által érintett terület a tongai fővárosban, Nuku’alofában 2022. január 22-én, miután január 15-én kitört egy tenger alatti tűzhányó Tonga közelében (Fotó: MTI/AP/Broadcom Broadcasting/Marian Kupu)

Az 57 éves férfinek nem működnek rendesen a lábai, ezért problémái vannak a járással, ám miután elsodorta az ár, elképesztő akaraterőről és kitartásról tett tanúbizonyságot: 28 órán keresztül úszott, míg végül elérte az ország túlsó felén lévő Tongatapu déli csücskét.

Folau lánya megosztott egy képet, amely megmutatja a férfi 28 órán keresztül tartó óceáni útját:

A férfi maga is meglepődött, hogy életben maradt. Azt mondta, azért tudott ilyen sokáig úszni, mert folyton a családjára gondolt.

(Oddity Central)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top