nlc.hu
Életmód

John Leguizamo a latino színészekről

Nem mennek napra a latino színészek, hogy világosabb maradjon a bőrük

John Leguizamo színész szerint a latinók esélyt sem kapnak Hollywoodban, aki eddig sikeres lett, többnyire világosabb bőrű volt.
John Leguizamo színész

John Leguizamo játszott a Baz Luhrmann által rendezett Rómeó és Júliában, illetve a Moulin Rouge!–ban, a John Wick-filmekben, most pedig a nagy sikerű Encanto egyik karakterének kölcsönözte a hangját.

A színész arról beszélt a Seen című műsorban, hogy Hollywoodban ma is erősen jelen van a bőrszín miatti megkülönböztetés.

Távol tartottam magam a napfénytől, hogy dolgozni tudjak. Évekig nem mentem napra, ez teljesen tudatos döntés volt, hogy dolgozhassak. És a legtöbb latino, aki eddig sikeres lett, többnyire világosabb bőrű volt

– fogalmazott John Leguizamo.

Az 56 éves Leguizamo az egyik leginkább foglalkoztatott latino színész, és szerinte aki sikeres, az nem dughatja homokba a fejét. Úgy gondolja, hogy az afro-latino közösség tagjai, de általában a latinók többsége sem kap esélyt Hollywoodban, ennek pedig meg kell változnia.

(24.hu)

(Kiemelt kép: Jean-Baptiste LACROIX / AFP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top