Életmód
Szponzorált tartalom

Fogfehérítés: milyen az ideális árnyalat? (X)

Egy gyönyörű, hófehér mosoly az ember tökéletes kiegészítője. Ez olyasvalami, amire mindenki felfigyel, ami ápolt és igényes benyomást kelt, miközben magabiztossá tesz. Azok mellett a hatások mellett azonban, amelyek mindennap érik a fogunkat, nem egyszerű elérni az áhított fehérséget. És ha el is határozzuk magunkat a fogfehérítés mellett, még el kell döntenünk, hogy milyen árnyalatot válasszunk – ami közel sem egyszerű feladat.

Milyen a fogak természetes árnyalata?

Az emberi fogak alapvetően nem fehér színűek, természetes állapotukban fehéres-sárgás árnyalatuk van, csak úgy, mint minden emberi csontnak. Az évek során ez persze még sárgásabbá, esetleg szürkéssé is válhat, attól függően, hogy milyen az életvitelünk. Többek között a kávé- és teafogyasztás, valamint a dohányzás is hatással van arra, hogy mennyire színeződik el a fogzománcunk.

Hogyan segíthet a fogfehérítés?

A fogfehérítés ma már több módszerrel is kivitelezhető. Vannak házi praktikák – ezekről lentebb írunk –, vannak otthon használható fogfehérítő csíkok és lámpák, és természetesen szakemberrel is végeztethetjük az eljárást. Bármelyik úton is induljunk el, a lényeg, hogy olyan anyagot juttatunk – vagy juttat az orvos – a fogzománcunkra, ami elbánik az esetleges elszíneződésekkel, így a fogunk több árnyalattal fehérebbnek tűnik majd. De milyen is az árnyalat, ami számunkra megfelelő?

Hogyan válaszd ki az ideális árnyalatot?

Fontos leszögeznünk, hogy nem mindenki számára ugyanaz a fehér szín a legmegfelelőbb választás, ha a fogunkról van szó. Először is a fogak eredeti színét kell alapul vennünk, hiszen ez is mindenkinél más. Majd ehhez képest egy fogszínskála segítségével nézhetjük meg, hogy melyik árnyalat lenne a legmegfelelőbb. Törekedjünk arra, hogy a természetesség keretein belül maradjunk, a kevesebb néha több!

Házi praktikák fogfehérítésre

Mint mindenre, természetesen a fogfehérítésre is léteznek házi praktikák, amelyekkel ha óvatosan is, de kísérletezhetünk. Az egyik legszélesebb körben használt otthoni anyag a szódabikarbóna, amelyet a fogkefénkre szórva alkalmazhatunk, de maximum hetente egyszer! Ezek az otthoni technikák azonban messze alulmúlják a szakember által végzett fehérítést, és hatásuk orvosilag sem igazolt.

Mosolyogj bátran!

Ha a fogfehérítés segítségével elértük a tökéletes árnyalatot, akkor nincs más hátra, mint magabiztosan mosolyogni a világra – és persze begyűjteni az elismerő pillantásokat és bókokat.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top