nlc.hu
Életmód

Szabó-Thomka Hanna katonának készült

Szabó-Thomka Hanna sokáig katonának készült

Végül mégis tanár lett.

A napokban többször konfliktusba kerülő Szabó-Thomka Hanna, aki a hét egyik biztos párbajozója, jó végrehajtó embernek tartja magát, annak idején a katonaság gondolatával is kacérkodott, ami nőként egészen szokatlan célkitűzés. Az okokról is mesélt nekünk az Exatlon All Star kihívója, majd azt is elárulta, hogy végül miért nem ezt a pályát választotta.

szabó-thomka hanna

Fotó: TV2

 „A középiskola után, a pályaválasztásnál felmerült, hogy mi szeretnék lenni: tanár, katona vagy rendőr. Végül a tanári pálya és a katonaság maradt, de rájöttem, hogy nőként az egy kemény terep lenne, ami egy elég fiús irányba vinne el. Hiába van négy fiú tesóm, így elég fiús közegben nőttem fel, én mégis elég csajos lány vagyok, és ezzel a pályával ez megszűnt volna, így végül a tanári hivatás mellett döntöttem. Alapvetően a katonai rendszer, illetve ami ott zajlik, az nekem nagyon szimpatikus. Szeretem, ha van felettem egy irányítóember, én pedig végrehajtok egy feladatot, amire kapok visszajelzést. Az egyik öcsém is katona, így van is kapcsolódásom ehhez a világhoz, és amellett, hogy tisztelem őket, izgalmasnak is tartom. Számomra az Exatlonban is van valami hasonló, mert itt is feladatokat hajtunk végre, és valaki irányítja a tevékenységemet, persze a pályán én döntök arról, hogyan megyek végig. Ebben az évadban úgy érzem, már talán kevésbé igénylem ezt a külső irányítást, lehet, hogy mostanra értem meg arra, hogy már igénylem a nagyobb önállóságot. Végül nagyon jól döntöttem, hogy nem a katonaságot választottam, mivel jelenleg úgy érzem, hogy tanárnak lenni a legjobb dolog most az életemben. Nincs olyan nap, hogy teherként élném meg, hogy végeznem kell a munkámat” – mondta az nlc-nek a Kihívók csapatának tagja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top