nlc.hu
Életmód

Rolf Buchholz élete

40 évesen csináltatta az első tetkóját, 20 évvel később ő lett a világ legtöbb testmódosításán átesett embere

Ma már a német férfi testének 90 százalékát tetoválások borítják és 453 piercinget visel.

„A testmódosítások csak a külsőmet változtatták meg, nem engem. Én ugyanaz az ember vagyok” – fogalmazott egy róla készült riportban Rolf Buchholz. A Guinness Rekordok könyve szerint a 62 éves német férfi a világon a legtöbb piercinget viselő, illetve a legtöbb testmódosításon átesett embere.

A második rekord hivatalos beállításakor, 2020-ban szám szerint 516 testmódosításon volt túl. 453 piercing van a testében – ebből 158 az ajkaiban, 278 pedig a péniszében –, a bőrfelületeinek 90 százalékát tetoválások díszítik, a szemgolyóját feketére tetováltatta és több szubdermális implantátumot is beültettetett, köztük két szarvat a homlokába. Saját bevallása szerint a legfájdalmasabb beavatkozás mind közül a tenyerére készült tetoválás volt.

Rolf Buchholz

Rolf Buchholz (Fotó: Profimedia)

40 éves koráig egy tetkó sem volt rajta

Az egyik német távközlési vállalatnál IT-szakemberként dolgozó Buchholz a legkevésbé sem kezdte korán a testmódosításokat. Az első tetoválását csak 40 évesen csináltatta meg, melyet az első piercing is követett, majd rövidesen teljesen rákattant a testmódosításokra. Az ezóta eltelt bő két évtizedben korábbi önmagához képest gyakorlatilag teljesen felismerhetetlenné vált.

Rolf Buchholz

Fotó: Profimedia

A férfira 2014-ben figyelt fel először a világsajtó. A férfi egy dubaji szálloda meghívására utazott az Egyesült Arab Emírségekbe, ám extrém külseje miatt visszafordították a repülőtérről, az indoklás szerint attól tartottak ugyanis, hogy fekete mágiát kíván gyakorolni. A hotel illetékesei mindent megtettek annak érdekében, hogy beengedjék az államba, a hatóságok azonban elutasították ezt.

„Sokan azt hiszik, hogy én vagyok az ördög, de én nem hiszek az ördögben” – jegyezte meg Buchholz. Hozzátette azt is, hogy a legkevésbé sem áll szándékában leállni, a jövőben további testmódosításokat is tervez.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top