nlc.hu
Életmód

Autóban kutyáival lakó hajléktalan

Gyerekeiként szereti kutyáit a Suzukiban lakó László, mégis el akarják venni őket tőle

Felesége halála után csúszott le az egykor mérnöként dolgozó férfi, akinek mindene a két kutya, mégis el akarják venni őket tőle.

A drága autók között a Fény utcai piac oldalában áll egy szürke Suzuki, a szélvédőjén több parkolási bírsággal. Látszik, hogy rég nem mozdultak a kocsival, az arra járó egy pillanatig azt hiheti, hogy gazdája már sorsára is hagyta az autót. Csakhogy a Suzuki otthonként szolgál Lászlónak és két imádott kutyájának, Jázonnak és Füleának – írta meg a férfi történetét a Blikk.

A  jelenleg hajléktalan, 61 éves László korábban kifejezetten módos volt, több cégnél vezetőként dolgozott, tudását mérnökként és tanárként is kamatoztatta. Miután azonban meghalt a felesége, akivel egy közeli utca villájában lakott, az élete rosszra fordult, kiforgatták a neki járó örökségből, kutyái miatt szállása is odalett. Jelenleg is pereskedik emiatt. Nagyon reméli, hogy a bíróságon bebizonyíthatja igazát és a pénzből a kutyákkal együtt külföldre költözhet.

László azt mondja, valaki kitette a Facebookra, hogy egy kocsiba bezárva él a Fény utcai piacnál két kutya. Azóta özönlenek az emberek, hogy elvigyék őket. “Nem akarják megérteni: én a gyerekemként szeretem a kutyáimat, és a világ összes pénzéért sem mondanék le róluk. Megnéznek minket, mint egy látványosságot és keresztkérdésekkel próbálnak megfogni, hogy bebizonyítsák: rossz állattartó vagyok. De könyörgöm, ez nem igaz! Előbb adok nekik enni, mint magamnak. Nagyjában többször hosszú órákig sétálok velük, jobb életük van, mint némely szobakutyának. A törvény pedig nem tiltja, hogy autóban aludjanak. Szerencsére vannak jószándékú emberek is, akik enni hoznak nekik és nem kérdőjelezik meg, hogy nálam jobb gazdájuk nem is lehetne” – mondta el László, aki magányosnak sosem érzi magát, mert a kutyák mellett az a rengeteg vers és könyv, amit elolvasott, mind a fejében vannak, azt a tudást már senki nem veheti el tőle.

Kutya

Képünk illusztráció, eredeti fotók a Blikk oldalán tekinthetők meg

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top