nlc.hu
Életmód

Rusvai Miklós a negyedik oltásról

Rusvai Miklós elárulta, kéri-e a negyedik oltást

A 68 éves virológus, Rusvai Miklós szerint három oltással már megfelelő védettsége van ahhoz, hogy vállalja a megfertőződés kockázatát.

A fővárosban a múlt hét második felében már tetőzött a járvány ötödik hulláma, vidéken viszont még csak most várható a tetőzés. Ez egyelőre az új fertőzöttek számában jelentkezik, az elhunytak száma pár héttel később fogja követni a trendet – mondta Rusvai Miklós a Spirit FM Aktuál című műsorában.

A virológus beszélt arról is, hogy a halálozási adatok alapján szerinte az omikron változat elterjedése miatt a koronavírus most már nem veszélyesebb az influenzánál. Az eredeti, vuhani változat esetében száz fertőzöttből hárman haltak meg, míg jelenleg tízezer fertőzöttből 3-5 beteg veszíti az életét. Vagyis nagyjából századrészére csökkent a halálozási kockázat.

Rusvai Miklós elárulta, kéri-e a negyedik oltást

Beoltanak egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina negyedik, emlékeztető adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2022. február 3-án (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Rusvai Miklós úgy véli, hogy a kemény koronavírus-járványon már túl vagyunk. Később kialakulhatnak ugyan komolyabb megbetegedést okozó variánsok, ám ezek nem jelentenek majd akkora veszélyt, mert nem fognak tudni igazán teret hódítani, hiszen az omikron nagymértékben immunizálta a lakosságot.

Elmondta, hogy augusztusban kapta a harmadik vakcinaadagját, de negyedjére már nem szándékozik beoltatni magát. A 68 éves virológus ezt azzal indokolta, hogy szerinte neki már megfelelő védettsége van ahhoz, hogy vállalja a megfertőződés kockázatát, mert azt már nem érzi komoly veszélynek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top