nlc.hu
Életmód

Vizsgálatot indított a rendőrség Károly herceg alapítványa ellen

Újabb botrány a brit királyi családban, most Károly herceg keveredett gyanús ügybe

A gyanú szerint a trónörökös Károly herceg jótékonysági szervezete ellenszolgáltatásért cserébe közbenjárt egy lovagi cím odaítélésének ügyében.

Vizsgálatot indított a brit rendőrség Károly herceg jótékonysági alapítványa, a Prince’s Trust ellen – írja az Euronews.

A gyanú szerint a szervezet ellenszolgáltatásért cserébe közbenjárt egy lovagi cím odaítélésének ügyében. Az eddigi információk szerint az ügyben egy szaúd-arábiai üzletember is érintett.

A Buckingham palota közleménye szerint a walesi hercegnek nem volt tudomása arról, hogy a jótékonysági szervezeteinek adományozott összegek ellentételezéseként kitüntetéseket vagy brit állampolgárságot ajánlottak volna bárkinek.

Károly walesi herceg, brit trónörökös és felesége, Kamilla cornwalli hercegnõ látogatást tesz a brit fõváros kínai negyedében 2022. február 1-jén, a holdújév, a legnagyobb kínai ünnep alkalmából

Károly walesi herceg, brit trónörökös látogatást tesz a brit főváros kínai negyedében 2022. február 1-jén, a holdújév, a legnagyobb kínai ünnep alkalmából (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

Nem ez az egyetlen botrány, amely kellemetlen helyzetbe hozza a brit királyi családot. A napokban András herceg peren kívül megállapodott Virginia Giuffre-val, aki szexuális zaklatás vádjával nyújtott be keresetet a brit uralkodó harmadik gyermeke ellen. Állítólag 5 milliárd forintnak megfelelő összeget fizet András herceg, hogy ne kelljen bíróságra mennie.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top