nlc.hu
Életmód

Bangó Margit búcsúkoncertje

Visszavonul Bangó Margit

A világhírű cigány- és magyarnóta énekesnő születésnapja alkalmából lépett utoljára színpadra a Papp László Sportarénában, február 12-én.

Bangó Margit 17 éves korában kezdett el a zenével foglalkozni és 55 évig töretlen volt a karrierje. A Kossuth-díjas énekesnőnél nemrégiben rákot diagnosztizáltak, ezért októberben és decemberben is megműtötték, de karácsonyra már jól érezte magát. 2021-ben leküzdötte a kórt és kibékült lányával is, akivel 9 évig nem beszéltek.

Bangó Margit utolsó koncert

Bangó Margit végleg visszavonul (Fotó: Smagpictures.com / Olajos Piroska)

Utolsó nagy koncertjére hetekig izgalommal készült, és úgy véli, hogy méltó ünneplése volt ez az életművének. Lánya ide is elkísérte és még egy dalt is előadtak együtt. Olyan művészek is felléptek Bangó Margit mellett, mint Takács Nikolas, Kökény Attila, Roby Lakatos, Rigó Jancsi, Csonka Miki, és ifj. Sárközy Lajos.

„Nagyon remélem, hogy 20-30 év múlva még fognak hallgatni a gyerekek, hiszen ha Magyar Imrét, Kalmár Pált hallgatunk, illetve olyan régi nagy énekeseket, akik nekem is nagyon kedvesek, akkor remélem isten kegyelméből, hogy megszeretik. Persze, csak úgy lehet megszeretni a nótát és a cigányzenét az emberekkel, ha olyan előadók prezentálják” – mondta az énekesnő a Tényeknek.

https://tv2play.hu/tenyek/elbucsuzott_a_kozonsegtol_visszavonul

A búcsúkoncertre több ezren voltak kíváncsiak. A hangulat hamar a tetőfokára hágott, és a nézők is táncra perdültek a mulatós zenére. A műsor végén Bangó Margit megköszönte rajongóinak a hosszú évek alatt tanúsított szeretet és támogatást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top