nlc.hu
Életmód

Józan László az orosz-ukrán helyzetről

Az orosz-ukrán konfliktus miatt aggódik a családjáért Józan László

„Egyfajta terrorelhárítási gyakorlat van jelen pillanatban” – mondja a színész.

Józan László a kárpátaljai Váriban született, így családját is érintheti az orosz-ukrán helyzet. A 34 éves színész 18 évesen hagyta el otthonát és költözött Budapestre, hogy felvételizzen a Színház- és Filmművészeti Főiskolára. Régóta távol van a családjától, de mindennap beszélnek. Nővérével – ahogy Józan László fogalmaz – forródróton vannak.

„Nincs háborús hangulat, ahol én születtem, az a magyar határ mentén van. Nagyon távol van attól a résztől, ahol ez a háborús helyzet kezd kialakulni, de reméljük, hogy nem fog történni semmi. Egy dolgot mindig elmond a nővérem, hogy áremelésekben érezhető, gazdaságilag érezhető. Illetve pont a napokban volt egy háromnapos ellenőrzés a közutakon, a rendőrök megállították az autósokat és az autóban ülő embereket igazoltatták és felírták egy listára. Egyfajta terrorelhárítási gyakorlat van jelen pillanatban” – magyarázta a színész a Reggeliben.

Abban az esetben, ha háború törne ki, azonnal Magyarországra költöztetné a rokonait: nővérét és családját, illetve az apukájukat. Szóba került az is, hogyan készítik fel most Ukrajnában az iskolásokat a vészhelyzetre, amiről eszébe jutnak a saját iskolás évei. „Az én gyerekkoromban fűtés sem volt, tehát nagykabátban és három nadrágban ültünk a matematika órán, amit amúgy sem szerettünk annyira. De azt gondolom, hogy az sokkal jobb volt, mint a mostani helyzet.”

Józan László az orosz-ukrán helyzetről

Józan László nagyon aggódik a családjáért (Fotó: RTL Klub)

A színész jelenleg a Keresztanyuban alakítja Igor szerepét, de színházban is játszik. Különösen örül, hogy a teátrumba egyre több néző ül be az előadásokra: azt mondja, kezd visszatérni a Covid előtti időszak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top