nlc.hu
Életmód

A vitnami híres csicsás-kastély

Mindenki erről a csicsás kastélyról beszél Vietnamban

Pontosabban annak khm,... hivalkodó  kastélyáról, amelyet magának és családjának épített.

 Trinh Dinh Xuan építészeti monstrumát nem véletlenül kapta fel a a közösségi média, az épület tényleg sokkoló: a bejáratot hatalmas kőoszlopok szegélyezik, három nagy kupola fedi, amelyek tetején természetesen aranyozott szobrok is állnak.

Érthető, ha úgynevezett Xuan Truong-kastély az egyik legszembetűnőbb épület lett egész Vietnámban, amelyben a barokkos életérzés vegyül a modern technikával, mint a falra helyezett műanyag ventilátorokkal, vagy a szintén szem előtt hagyott klímaberendezéssel…
A látványos kúria 1100 négyzetméteres területet foglal el, amelyből 560 négyzetméter a lakóépület, míg a maradékot egy 10 autónak fenntartott parkoló és az ingatlan elején található kert teszi ki. A vietnami hírforrások szerint a Xuan Truong-kúria „mindössze” két emeletes, öt hálószobával, egy nagy nappalival és egy előcsarnokkal rendelkezik, amelyet egy aranyozott lépcső és egy díszes – nem találunk rá szavakat – bútorcsoport ural. Az épület külseje se semmi, de belül vár csak az igazi csicsa.

vietnám, kastély

Fotó: YouTube

Aranyból sosem elég

Gondolta a vietnámi üzletember, és ehhez mérten a belső tér nagy része aranyozott, az étkező széktől kezdve a stukkókig. Bár a Xuan Truong-kúria pontos költségeit a tulajdonos nem hozta nyilvánosságra, a vietnami média feltételezései szerint legalább 100 milliárd dongba (4,4 millió dollár) került. Ez nem tűnik soknak, tekintve, hogy az Egyesült Államokban a kúriák könnyen több tízmillió dollárért is elkelnek, inkább a barokkos, magamutogató megjelenés az, ami kiemelkedővé teszi. Ebben a videóban körbejárhatod az aranyozott palotát:

Ha még ennél is meglepőbb sztorit olvasnál, akkor érdemes ide kattintani, a linken található cikkben arról írtunk, hogy a világ leggazdagabb kutyájának (igen, jól olvasod), a kastélyát árulják.

(Oddity Central)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top