nlc.hu
Életmód

A 73 éves zumbaoktató

30 műtét után, 73 évesen oktat zumbát Erzsébet

61 éves volt, amikor megismerkedett a zumbával, akkor a lánya vitte el egy órára, és egyből beleszeretett ebbe a mozgásformába.

A Tények Plusz megtalálta az ország legidősebb zumbaoktatóját. Erzsébet 73 évesen, túl 30 műtéten tele van életerővel és az egyik legtüzesebb műfajban talált önmagára.

Erzsike, a zumbás

73 évesen is tele van energiával a zumbaoktató Erzsike – Forrás: TV2 / Tények Plusz – videó

Erősségem a korom” – ez Erzsike zumbaóráinak a szlogenje. Az idős oktató minden nap sportol és hetente több zumbaórát is tart. “Világszinten nem tudom, van egy-két idősebb oktató, de hogy ő tart-e 6 órát a héten, nem tudom. Én ennyit tartok. Magyarországon tuti biztosan tudom, hogy én vagyok a legidősebb” – nyilatkozta.

Csoportjának tagjai leginkább 60 év felettiek, akik között van, aki már 35 kilót fogyott vagy épp megszabadult a depressziójától a zumbának és Erzsikének köszönhetően.

A zumbában megtaláltam azt a fajta dolgot, ami úgy pszichésen, úgy mentálhigiéniai szempontból felold. Ugyanis itt nincsen megkötött koreográfia” – vallotta be Erzsike, aki világéletében szeretett táncolni. 2011-ben kezdte el tanítani a zumbát, és azt mondja, akkor még sok megvető tekintettel találkozott. “Most már boldogan jönnek” – tette hozzá.

Olvass még a zumbáról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top