nlc.hu
Életmód

Melltartó mosás

Így mosd helyesen a melltartót!

Azok a ruhadarabok, amik az intim testrészeinket fedik, különösen nagy odafigyelést igényelnek, ezért sem mindegy, hogy bánunk a melltartóval.

A melltartók mosása fontos, de bonyolult kérdés. Már csak azért is, mert elég drágák, ezért szeretnénk, ha nem kellene túl gyakran újakat beszerezni belőlük.

Örök kérdés: kézi mosás vagy gépi?!

Ha a kézi mosás mellett döntünk, akkor érdemes betartanunk pár szabályt. Itt egy módszer: töltsük meg hideg vízzel félig a mosdókagylót. Adjunk hozzá kímélő mosószert vagy akár tusfürdőt, tegyük a melltartókat a vízbe úgy, hogy teljesen beborítsa azokat. 5-10 percig áztassuk, eresszük le a folyadékot, öblítsük ki a mosdókagylót, hogy ne maradjon mosószeres.

Melltató mosása - tippek

Fotó: Getty Images/Allen Donikowski

Kézi mosást követően a legmegfelelőbb megoldás a melltartóból kissé eltávolítani a vizet, majd finoman megnyomkodni (ne tekerjük össze, ne csavarjuk). Ezután akasszuk fel függőleges pozícióban például egy műanyag fogasra, vagy tartsuk egy törölközőn szétterítve, majd félárnyékos helyen hagyjuk megszáradni. A finom szövet nagyon gyorsan szárad.

Fontos: Minden egyes edzés után ki kell mosni a sportmelltartót, hiszen a fokozott igénybevétel esetén a melltartóra még több kosz rakódik. A sportoláshoz használt fehérneműket vagy kézzel, vagy kíméletes programmal kell kimosni.

Ha a gépi mellett tesszük le a voksunkat

A melltartókat moshatjuk mosógépben – kivéve, ha különösen drágák és finom anyagúak, hiszen akkor érdemes jobban vigyázni rájuk. Ellentétben a hétköznapi darabokkal, amiket nyugodt szívvel lehet kímélőprogrammal, hideg vízzel öblíteni. Emellett érdemes használnunk hozzájuk lágy mosószert és kellemes illatú öblítőt, hogy puhák és kellemes illatúak legyenek.

Tipp: Ha szeretnénk, hogy melltartónk sokáig szolgáljon minket, akkor érdemes mosózsákba tenni, és minél alacsonyabb vízhőmérsékletet választani, majd kihagyni a szárítót, mert így nem veszíti el a formáját, és a rugalmasságát is hosszabb ideig megtartja. 

Rania Abu-Eid, a Victoria’s Secret volt tervezője is azt tanácsolja, három-négy viselés után azért mossuk ki őket. A legjobb kézzel mosni őket, és messzire elkerülni velük a centrifugát és a szárítógépet.

(Nyitókép: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top