nlc.hu
Életmód

Zöld színű bundával jött világra a kiskutya

Zöld színű bundával jött világra a kiskutya

A kutya gazdái nagyon megijedtek, amikor meglátták a kiskutyát, amely zöld bundával született.
Kiskutya zöld színű bundával

Igencsak meglepődhetett az a kanadai pár, amelyiknek a kutyája nemrégiben nyolc kölyköt fialt, és az egyiknek zöld volt a bundája.

A Middle Sackville-ben élő Trevor és Audra Mosher buldogja, Freya hét kiskutyát hozott világra, és már nekilátott tisztogatni őket, amikor kiderült, hogy úton van még egy csöppség. Megszülte a nyolcadik utódját is, ám ez a kiskutya nem átlátszó, hanem fekete burokban jött világra.

A pár megijedt, hogy a kölyök halva született, ezért sietve nekiálltak, hogy megtisztítsák, amikor a pici megmozdult.

Elkezdtük megszárítani, de észrevettük, hogy a kiskutya zöld, és azonnal azt gondoltuk, hogy valami baj van

– mondta Trevor Mosher.

Aztán rákerestek a neten, hogy mitől zöld egy újszülött kiskutya, és megtudták, hogy a jelenség nem is olyan ritka. A furcsa elszíneződést feltehetően az okozza, hogy a világos színű kölyökkutyák az anyaméhben az epéből származó zöld pigmentekkel kerülnek kapcsolatba.

A kutya gazdái nagyon szerencsésnek érzik magukat, hogy egy ilyen különleges eseménynek lehettek szemtanúi. Most azon törik a fejüket, hogy mi legyen a kiskutya neve, egyelőre a Hulkette, Fiona, Wasabi, Lucky Irish és a Pistachio jött szóba.

Úgy látszik, a zölden született kutyák között gyakori a Pisztácia név, így hívják azt az ebet is, amelyik tavaly októberben Szardínia szigetén jött világra zöld bundával. 

(Kiemelt kép: Facebook/Audra Rhys)

(UPI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top