nlc.hu
Életmód

Dolgozik és kőkeményen edz ez a 82 éves brit nagymama

Dolgozik és kőkeményen edz ez a 82 éves nagymama, és eszében sincs hátradőlni

A visszajelzések alapján Anne Leigh akár 20 évet is letagadhatna.

„Az emberek eléggé megdöbbennek, amikor elmondom nekik, hány éves vagyok, és nagyon hízelgő, ha 65 évesnek hisznek” – nyilatkozta Anne Leigh, egy 82 éves nagymama Hedgerley Greenből, aki nagyon aktív életet él. Anne Leigh ugyanis hetente háromszor fut, emellett pedig többször vesz részt kőkemény edzéseken. És ugyan már rég elérte azt a kort, amikor az emberek nyugdíjba vonulnak, ő továbbra is dolgozik, mégpedig villanyszerelőként a fia cégénél. „Változó, hogy mennyit dolgozom, általában heti 18 órát töltök munkával, és igyekszem odafigyelni arra, hogy a testmozgásra mindig jusson idő” – tette hozzá. 

Idős nő otthon tornázik

Képünk csak illusztráció (Fotó: Getty Images)

Azt, hogy sosincs késő komolyabban edzeni, azt az ő példája is nagyon jól bizonyítja, Anne ugyanis csak negyvenes éveiben kezdett el futni, és a mai napig összesen 1800 versenyen vett részt, köztük 70 maratonon. „Korábban évente három maratont futottam, de már nem vagyok olyan gyors, mint régen. A múlt hónapban teljesítettem egy 10 km-es távot Londonban, az jó móka volt.” 

Természetesen a szórakozás is fontos szerepet játszik, Anne Leigh és férje, Bernard életében, erre is mindig szakítanak időt. „Élvezni akarom az életet, amíg lehet. Szeretjük a fesztiválokat, a családi bulikat, és hetente néhány este elmegyünk szórakozni.  Szeretem a jó bulikat, és soha nem gondolok arra, hogy ehhez már túl öreg vagyok, még akkor sem, ha csillogó sarkú csizmát veszek magamnak” – tette hozzá.

(via Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top