nlc.hu
Életmód

Rusvai Miklós szerint biztosan lesz hatodik hullám

Rusvai Miklós: biztosan lesz hatodik hullám

A virológus szerint olyan rossz adatok, mint a negyedik-ötödik hullám idején voltak, már nem lesznek, de számolni kell a koronavírus-járvány hatodik hullámával.
Rusvai Miklós virológus

A koronavírus-járvány ötödik hullámának lecsengése és a járványügyi korlátozások többségének feloldása után sokan el is feledkeztek a pandémiáról, amiben nagy szerepe volt a több mint egy hónapja zajló orosz-ukrán háborúnak is.

Rusvai Miklós virológus most a Blikknek beszélt arról, mi várható ezután a járványban, mert mintha újra felfutóban lennének az esetszámok, napi 2400-2600 új fertőzöttet jelentenek.

Kis ingadozás lehet, de hasonló napi esetszámra számíthatunk legalább április végéig, május közepéig. A legfrissebb szennyvízadatok is ezt mutatják, napi kétezer feletti új esetszám többször is lehet, de olyan kiugróan rossz adatok, mint amilyenek a negyedik-ötödik hullám idején voltak, szerintem már nem lesznek

– mondta a virológus.

Rusvai Miklós szerint biztos, hogy jön a hatodik hullám, de tavasszal már nem, inkább ősszel. Hozzátette, hogy a koronavírus nem fog eltűnni később sem, de ez a vírus már nem az, amivel két éve, vagy tavaly megküzdöttünk. Az érzékenyebbek, idősek, krónikus betegek viszont ezután is megszenvedhetik, és akár bele is halhatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top