nlc.hu
Életmód

Amputálták a 21 éves modell lábait a koronavírus miatt

A 21 éves modell mindkét lábát amputálták a koronavírus miatt

A modellkedéssel foglalkozó Claire Bridges mindkét lábát elveszítette a koronavírus szövődményei miatt.
Claire Bridges modell az amputálás előtt és utána

Egy fiatal modell mindkét lábát amputálni kellett, miután súlyos szövődményeket okozott nála a koronavírus-fertőzés.

Claire Bridges teljesen be volt oltva, január 16-án mégis kórházba került. Szívizomgyulladást és enyhe tüdőgyulladást, valamint az izmok gyors károsodásával járó rhabdomyolysist diagnosztizáltak nála, a vére elsavasodott, oxigéntelítettsége alacsonnyá vált.

A vérkeringés a lábában annyira lelassult, és a károsodás olyan súlyos volt, hogy az orvosok az amputáció mellett döntöttek. A fiatal nő térd alatt elveszítette mindkét lábát. Két hónapig volt kórházban, itt például egyedül ült fel: 

Pár nappal a 21. születésnapja előtt engedték haza. Claire a közösségi oldalain dokumentálja a felépülését, elképesztő akaraterőről és pozitív hozzáállásról tesz tanúbizonyságot. „Jól vagyok, és hamarosan járni fogok” – írta a követőinek.

Foglalkozásterápiára, fizikoterápiára jár, és az otthoni ápolása során már sokkal többet mozog. Hamarosan a varratokat is kiveszik a lábából, a rehabilitációval pedig felkészítik a protézisre. Egy régebbi kép róla: 

Édesapja szerint Claire igazi küzdő szellem, annak alapján, ahogy az elmúlt két hónapot viselte, bármi lehetséges. „Annyira büszke vagyok rád, és mindenkinek erőt adsz – írta az édesapja a Facebookon. – Két hónap alatt több dolgot legyőztél, mint amennyit mások egy életen át sem képesek.” Az apa hozzátette, hogy lánya – aki lelkes sziklamászó – észre sem veszi, és hamarosan újra mászhat a sziklákon.

Nick Cordero színésznek is amputálni kellett a lábát, mert a koronavírus-fertőzés miatt komplikációk léptek fel nála.

(LadBible)

(Kiemelt kép: Instagram/Carolyn Claire Bridges)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top